top of page

Kopla taisteli voiton Kiteeltä


Kopla jatkoi tappiottomalla pelillä miesten Superpesiksessä hakemalla voiton Kiteeltä. KPL ja Kiteen Pallo taistelivat tasaisen kamppailun sunnuntai-iltana Kiteellä. Kopla kuitenkin nappasi kahden pisteen voiton ensimmäisen jakson voiton turvin. Pisteet lähtivät Kouvolaan lukemin 0–1 (6–7, 7–7).

KPL sai otteluun vahvan alun, kun se siirtyi Toni Laakson ja Matti Latvalan juoksuilla kahden juoksun etumatkalle. KiPa kuitenkin tasoitti juoksut jo seuraavalla lyöntivuorolla. Jakson loppupuolella näytti jo, että ensimmäisen jakson voitto menee Kiteen Pallolle, kun Topi Hurskainen löi pallon läpi kolmen juoksun arvoisesti. Kun tätä ennen Valentin Ikonen oli lyönyt kavennusjuoksun, niin KiPa siirtyi juoksuissa 6–4-johtoon.

Kopla ei kuitenkaan luovuttanut, vaan mustakeltaiset menivät uudestaan johtoon neljännen aloittavalla Latvalan, Janne Kivipellon ja Sasu Toikan lyönneillä. Tasoitusjuoksu 6-6:een oli täpärä, mutta sillä lyönnillä Kivipelto löi uransa 100:nnen juoksun. KiPa pääsi vielä neljännen tasoittavalla yrittämään voittoa, mutta Koplan ulkopeli kesti hyökkäyksen.

Vielä paremman alun Kopla sai toiselle jaksolle, kun se meni jo neljän juoksun karkumatkalle heti ensimmäisellä lyöntivuorolla. Kitee kavensi johdon kahteen toisen aloittavalla, mutta Latvala löi illan kuudennella juoksulla karkumatkan jälleen kolmeen.

Kolmannen aloittavalla Koplan ulkokentälle tuli mustat hetket, kun Ville Liukku löi 1+2 kakkosluukun läpi menneellä lyönnillä. Ville Kotro löi vielä Liukun kotiin samaan paikkaan suuntautuneella lyönnillä ja KiPa siirtyi 7–5-johtoon. Kopla osoitti kuitenkin jälleen sisukkuutta seuraavalla lyöntivuorolla, kun kiteeläisille tuttu mies, Toni Laakso, kotiutti ensin Antti Hartikaisen ja sen jälkeen Santeri Löppösen vastustamattomilla lyönneillä.

Tämän enempää ottelussa ei juoksuja nähty, vaikka Kopla yritti vielä lisäpisteen saalistamista viimeisellä lyöntivuorolla. Hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut ja yksi lisäpiste jäi jakamatta. Näin ollen kaksi pistettä matkasi Kouvolaan.

KPL:n ottelut jatkuvat perjantaina KSS Energia Areenalla 1976-teemaottelulla. Vastaan tulee Sotkamon Jymy.


Comments


bottom of page