top of page

Kopla kovempi kärkikamppailussa

Pallonlyöjät ja Manse PP kohtasivat Tampereella perjantai-iltana toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen peli päättyi KPL:n voittoon Kouvolassa jaksoin 2-1. Ottelu oli alusta loppuun tasaisen jännittävä - kahden huippujoukkueen tasainen vääntö. Kopla osoitti sitkeytensä viemällä ottelun supervuoron jälkeen nimiinsä jaksoin 1-2.

Ottelun ensimmäisessä sisävuorossa Manse PP, joka voitti hutunkeiton, sai Timo Torpan kolmospesälle asti. Hänestä Janne Kivipelto kuitenkin nappasi kärpäsen, joten juoksutili Manselta jäi avaamatta. KPL:n sisävuoron alku ei sujunut toivotulla tavalla, kun sekä Tommi Mäentausta että Matti Saukko paloivat kumpikin peräjälkeen kakkospesälle. Manse PP:n ulkokenttä pelasi tilanteet erinomaisesti. Kakkoskärjestä aloitettiin rakentaminen uudelleen. Iiro Nokkala tuli vaihtamaan Ville Pesua ja Arttu Ruuskaa eteenpäin, sivalsi pallon kohti kakkospesää, jonka edustalla se livahti ulkopelaajan räpylästä niin pitkälle, että Ville Pesu ehti kakkospesältä kotiin asti vieden Koplan 0-1 johtoon.


Toisessa sisävuorossaan Manse PP sai kuin saikin järjestettyä pesät täyteen ja viimeisenä lyöjänä kotiutushommiin tuli kotiuttajajokeri Juha Niemi. Lyönti päätyi Valtteri Luoman hyppysiin, eikä tämä erehtynyt, vaan poltti Mikko Paunan kotipesään. Kun Niemen viimeinen lyönti oli laiton, siirryttiin KPL:n sisävuoroon. Manse PP nappasi jälleen kaksi paloa Koplan kärjestä vuoron aluksi. Iiro Nokkala, Jasperi Luoman ja Elias Pitkänen järjestivät kuitenkin pesät täyteen Ossi Meriläiselle, joka oli viimeinen lyöjä. Tällä kertaa lyönnit kantoivat laittomiksi, joten lisäjuoksuja ei saatu.


Kolmas vuoro alkoi Manse PP:n kakkoskärjestä. Tuomas Tuohisaari paloi yrittäessään kolmospesälle, kun lyönnin nappasi kiinni Jasperi Luoma tehden varman palon. Henri Puputti hoiti kuitenkin Topias Liljan kolmoselle asti. Konsta Lehtola ja Joonas Eirola saivat pesät täytettyä. Juha Niemi tuli lyömään yhden palon ajolähtöön. Matti Saukko hoiti etukentän vuorenvarmasti ja poltti etenijän kotipesään. Juha Niemen kolmas lyönti oli hyvä lentäen polttolinjassa sopivasti korkealle hypänneen Valtteri Luoman yli, joten Manse sai tasoitettua tilanteeksi 1-1. Tämän jälkeen Janne Kivipelto nappasi kärpäsen Joonas Eirolasta ja päätti vuoron. KPL:n tasoittavalla vuorolla Tommi Mäentausta ja Matti Saukko tekivät varmaa työtä täyttäen etupesät. Vuoro ei kuitenkaan jatkunut toivotulla tavalla, kun Mäentausta paloi kolmospesälle ja Saukko haavoittui Janne Kivipellon yrittäessä yllätysotolla häntä kotiuttaa. Ei lisäjuoksuja kolmannen vuoroparin päätteeksi.


Neljänteen vuoroon lähdettiin juuri niin tiukoista asetelmissa kuin kärkipelin ollessa kyseessä olettaa sopii. Matti Latvala nappasi heti Mansen sisävuoron aluksi palon ykköspesältä kärkietenijä Timo Torpasta. Juuso Myllyniemi teki vuorenvarmaa työtä ja vaihtoi etenijäksi kentälle menneen Mikko Paunan kolmospesälle. Itse hän paloi hetkeä myöhemmin kakkospesälle, kun Koplan ulkokenttä teki erinomaista työtä. Henri Puputti yritti Paunaa vielä kotiuttaa, mutta tämä paloi kotipesään, kun Iiro Nokkala teki ulkokentällä komean suorituksen. Neljännen tasoittavan aluksi KPL jätti neljä lyöjää välistä ja siirtyi kärkeen. Kärki toimi loistavasti ja järjesti palottoman ajolähdön. Ensimmäisenä kotiuttamaan asteli Juho Hacklin numero neljä hihassaan. Lyönti jäi polttolinjaan, josta Tuomas Jussila hienolla suorituksella onnistui polttamaan Mäentaustan kotipesään. Toisella lyönnillään Hacklin puhkaisi upeasti kakkosrajan ja näin Kopla voitti ensimmäisen jakson juoksuin 1-3. Kotiin ehtivät Hacklinin lyönnillä Matit Saukko sekä Latvala.


Erinomaisen paluun lautasen äärelle ensimmäisessä jaksossa tehnyt Janne Kivipelto näytti toisen jakson aluksi, ettei myöskään lyönti ole kadonnut yhtään minnekään. Kahden palon tilanteessa hän sivalsi pallon kolmospuolelta läpi ja kiersi koko kentän. Samaan aikaan kotiin ehti Tommi Mäentausta ja näin Kopla johti ensimmäisen sisävuoronsa jälkeen 0-2. Mansen tasoittavalla Henri Puputti tuli lyömään yhden palon ajolähtöön. Hän upotti pallon väliin ja Juuso Myllyniemi juoksi lukemiksi 1-2. Tuomas Jussilasta tuli toinen palo, kun Koplan ulkokenttä jekutti hänestä kärpäsen kakkos-kolmospesävälille. Juha Niemi sai vielä saateltua Topias Liljan kolmospesälle asti. Konsta Lehtola löi komeasti kakkosjatkeelle, josta pallo kieri nurmelle asti ja näin Lilja toi juoksuiksi 2-2. Konsta Lehtola pääsi hetkeä myöhemmin lyömään uudelleen rakennettuun ajolähtöön, mutta Iiro Nokkala hoiti palon kotipesään.


Toisen sisävuoron aluksi Matti Saukko paloi niukkaakin niukemmin ykköspesälle vaihdettuaan Mäentaustan kakkoselle. Mäentausta puolestaan paloi hetkeä myöhemmin kolmoselle. Hacklin sai vaihdettua Ville Pesun kolmoselle. Valitettavasti Hacklinin kopin nosto epäonnistui hetkeä myöhemmin ja mies paloi itse ykköspesälle. Näin vuoro loppui lyhyeen. Tasoittavalla vuorolla Henri Puputti hoiti jälleen pesät täyteen, vaikka Kopla oli kärjestä yhden palon saanutkin tehtyä. Juha Niemen erittäin painava lyönti puhkoi ulkokentän ja sekä Mikko Pauna että Juha Puhtimäki ehtivät kotipesään. Lukemissa 4-2 lyömään tuli Tuomas Tuohisaari, joka täytti tyhjänä olleen ykköspesän. Topias Liljan kotiutuslyönti suuntautui Valtteri Luomalle, joka poltto Puputin kotipesään. Simo Vainikaisen ensimmäinen lyönti meni hetkeä myöhemmin vaarallisesti kakkosrajaa kohti, mutta Matti Latvala pelasti tilanteen syöksykopilla. Sama mies päätti vuoron tekemällä kolmannen palon kakkospesälle.


Kolmas sisävuoro alkoi Koplan osalta murheellisesti, kun Ville Pesu paloi ykköspesälle. Arttu Ruuska ja Iiro Nokkala selvittivät kuitenkin tiensä etupesille. Jasperi Luoma saatteli Ruuskan kolmoselle. Heti perään Iiro Haimi laittoi yllätysmerkin päälle, mutta Ruuska paloi kotipesään. Elias Pitkänen siirsi näpyllä Nokkalan kolmoselle. Ossi Meriläinen sai kotiutettua Nokkalan yllättäen näpyllä ja näin tilanteessa 4-3 vuoron vaihtoon. Manse sai jälleen rakennettua ajolähdön, vaikka Kopla yhden välipalon kakkoselta saikin. Ajoon tuli lyömään, kukapa muukaan, kuin Henri Puputti. Hän löi pallon kohti Juho Hacklinia, joka yritti polttaa etenijän kotipesään, mutta heitto aukesi ja meni kotipesän ohi. Näin lukemiksi 5-3 Manselle ja ajolähtö pääsi jatkumaan yhdellä palolla. Juha Niemi löi vielä numeroiksi 6-3, kun kova lyönti hieman poltteli räpylässä polttolinjassa. Näistä lukemista lähdettiin toisen jakson viimeiseen vuoropariin.


Neljäs sisävuoro alkoi Juha Puhtimäen hyvällä suorituksella, kun hän irrotti Tommi Mäentaustan ykköspesältä ja poltti tämän kakkoselle. Mäentausta oli tähän mennessä suoriutunut kentällemenoista 100%:sti, kun kärkilyöntisarake näytti lukemia 7/7. Ville Pesusta Manse nappasi toisen palon kolmospesälle. Näin alkoi näyttää epätodennäköiseltä, että Kopla vielä taistelisi toisen jakson voitosta. Kivipelto saatteli Latvalan vielä kolmoselle. Jasperi Luoma saatiin vielä saateltua kakkospesälle asti. Ossi Meriläinen oli tässä vaiheessa ainoana lyöjänä jäljellä ja Manse johti juoksuin 6-3. Meriläinen onnistui kotiuttamaan Latvalan, näin lukemat 6-4. Meriläinen onnistui kuin onnistuikin kotiuttamaan myös Jasperi Luoman, joka toi luvuiksi 6-5. Näin lyöjiä saatiin uuden kierroksen verran. Tilannetta ei kuitenkaan enää saatu rakennettua ja näin toinen jakso meni isännille.


Supervuoropariin lähdettiin KPL:n sisävuorolla. Mäentausta lähti kärjeksi, mutta valitettavasti Saukon vaihtolyönti napsahti suoraan Puhtimäen räpylään ja tällä oli helppo työ polttaa Mäentausta kakkoselle. Saukko itse haavoittui. Ville Pesu otti tämän jälkeen kärkietenijän roolin. Latvala vaihtoi hänet kakkoselle ja täytti itse ykköspesän. Hacklin pomputti Pesun kolmoselle, jonne tämä myös ehti, vaikka Puhtimäki oli tehnyt kaikkensa väsyttääkseen Pesun jo ennen kuin tämä lähti pesien väliä juoksemaan. Hacklin järjesti pesät täyteen. Ajolähtöä tuli purkamaan Janne Kivipelto. Hän löi toisella lyönnillään komean kumuran kakkoskopparin eteen ja Pesu toi lukemiksi 0-1. Kivipelto hoiti vielä pesät uudelleen täyteen upealla lyönnillä. Kotiutusvuoroon asteli tässä vaiheessa Ossi Meriläinen. Lyönti oli hyvä, mutta Mansen ulkokenttä suoritti loistavasti ja Matti Latvala paloi kotipesään. Sitten alkoikin Arttu Ruuska -show. Tämä pamautti pallon läpi ja Kopla siirtyi 0-3 johtoon, kun sekä Hacklin että Kivipelto ehtivät kotipesään. Näissä lukemissa aloitettiin Mansen sisävuoro.


Arttu Ruuska haki loistavasti kopin ja poltti Juuso Myllyniemen kakkospesällä Tuomas Jussilan lyöntivuorolla. Tuomas Tuohisaaren poltti samaiselle pesälle Matti Saukko, joka haki pallon loistavalla liikkeellä kopiksi. Kolmannen palon hoiti taululle Valtteri Luoma ja näin KPL otti kuin ottikin 12. peräkkäisen voittonsa! Voitollaan KPL nousi yksin sarjataulukon kärkeen.


Manse PP vs. Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (1-3, 6-5, 0-3)


Manse PP:

- 3-tilanteet 15

- kärkilyonti% 61

- Palkitut: I Juha Niemi, II Henri Puputti, Ruutu-tähtipelaaja Tuomas Jussila


KPL:

- 3-tilanteet 18

- kärkilyönti% 69

- Palkitut: I Janne Kivipelto, II Tommi Mäentausta


Ottelun tilastot tästä.

Comments


bottom of page