top of page

Kopla jatkaa voittoputkessa – kärjen peli todella tehokasta


KPL jatkaa voittoputkessa


Pattijoen Urheilijat piti KPL:ää sunnuntaina tiukoilla avausjakson verran, mutta toisella jaksolla Kopla iski tylysti vierailijat pitkälle kotimatkalle 2–0 (4–3, 5–1) lukemin. Kolmostilanteet kirjattiin KPL:lle 24–10. KPL oli rukannut kokoonpanoaan niin, että Roope Koskelainen pelasi ulkokentällä ja Toni Laakso pienen vaivan vuoksi jokeripaidassa. Koskelainen onnistui hienosti useamman kerran polttamaan etenijöitä kakkospesälle pompusta.

– Ei oltu avausjaksolla ihan terävimmillään. Ulkopeli parani pelin edetessä ja ahdingosta pystyttiin nousemaan, vaikka vastustaja ahdisti kovasti. Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen. Kotiuttaminen ei ollut ihan parasta, vaikka tilannetta tuli hyvin, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen pohti.

Pattijoen Urheilijoille vieraskiertue ei tuottanut yhtään pistettä ja joukkue majailee edelleen nollakerhossa. Pelinjohtaja Jussi Haapakoski näki kuitenkin selkeän parannuksen joukkueensa pelissä.

– Tappioon ei voi olla ikinä tyytyväinen. Paljon kuitenkin positiivista. Meillä oli tunnetta, mikä on ollut ongelma. Se oli hyvällä tasolla, tunnetta piti saada vieraspeleihin. Oltiin tosi hyvin ekalla jaksolla pelissä kiinni. Harmittaa, kun annettiin kaksi räpylästä ja kolmoselta kiinniottovirhe. Sitten kuuma pelaaja Sasu Toikka lyömään ja kahden virheen jälkeen tahtoo juoksu tulla. Toisella jaksolla KPL löi hyvin. Meillä oli paljon hyvää, kunnia vastustajalle, Haapakoski kertoi.

–Täytyy nostaa hattua, hienosti löivät kärjessä pomppua ruutuun. Tiedossa oli, että takatilannepuolustamista on. Mattia (Latvala) saatiin hyvin kiinni, on ollut hyvässä lyönnissä. Otetaan hyvät asiat mukaan, parannettavaa on toki paljon, hän jatkoi.

Antti Hartikainen pelasi loistavan pelin


Joukkueet väänsivät avausjaksolla 3–3-tilanteessa aina neljännen tasoittavalle saakka. KPL käytti hyväkseen Pattijoen peräpään pudottelun ja rakensi palottoman ajolähdön jokerina pelanneelle Toni Laaksolle. Laakson lyöntivuoro tuotti kuitenkin kaksi paloa ja kärki lähti rakentamaan yhtä tilannetta. Loistavasti onnistunut kärki Tommi Mäentausta (4 tuotua) ­– Anssi Lammila (8/8 kärkilyönnit) – Antti Hartikainen (9/10) petasivat pöydän Sasu Toikalle, jonka kumura upposi väliin ja Mäentausta toi jaksovoiton. Pattijoen leirissä Lammilan vaihtopomppu kuumensi tunteita sen verran, että jakson ratkettua Jari Törmänen purnasi itselleen keltaisen kortin.

– Aina kun kotiutusprosentti on yli 50 pinnan, niin se saa piisata. Ihan mukava kevätvire äitynyt päälle, kiva mennä eteenpäin. Ulkopelistä löytyy aina pieniä viilauksia, varsinkin toinen jakso oli ihan jeppis. Nelosena on kiva lyödä juoksuja, KPL:n ykköspalkittu Sasu Toikka mietti.

Toisella jaksolla KPL meni menojaan heti avausvuorossa. Mallikkaasti iskeneet Matti Latvala ja Juho Hacklin löivät 2–0:aan ja lisää tuli toisen aloittavalla. Toikka ja jokeripaitainen Matti Saukko löivät jaksolle ratkaisun makua komeilla osumilla. Pattijoen kavennus tuli liian myöhään neljännen tasoittavalla, kun joukkueen ykköspalkittu Juuso Keski-Koukkari onnistui kolmannen kerran kotiutuksessaan.

– Kaksi ekaa peliä olivat huonoja, nyt oli mukava tasonnosto. Ekalla jaksolla oli paikka ratkaista, mutta siinä huono lyöntiratkaisu. Pitää oppia ja tehdä jatkossa paremmin. Tänään oli parempi peli kuin eilen. Taisteltiin voitosta loppuun asti, Keski-Koukkari totesi.

KPL:n pelit jatkuvat keskiviikkona Ilmajoella Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana. Seuraavan kerran KSS Energia Areenalla pelataan koululaisottelussa sunnuntaina 26. toukokuuta, kun vastaan tulee Kankaanpään Maila.

Ottelun lehdistötilaisuus on katsottavissa Koplan Facebookissa.

Comments


bottom of page