top of page

Kopla ja Jymy kohtaavat kärkimatsissa – ”Päivän kunto ratkaisee”


KPL ja Sotkamon Jymy kohtaavat perjantaina toisensa KSS Energia Areenalla Superpesiksen todellisessa huippukamppailussa.

Kautensa ilman tappioita aloittaneet Kopla ja Jymy iskevät kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa yhteen perjantaina. Huippukamppailu on samalla 1976-teemaottelu, jossa kunnioitetaan kyseisenä vuonna Suomen mestaruuden voittaneita KPL-legendoja.

– Kaksi sellaista joukkuetta, jotka ovat saaneet hyvän alun kaudelle. Uskoisin, että pienten marginaalien peli tulee. Tasaiset joukkueet ovat vastakkain. Päivän kunto ratkaisee ja se kumpi pelaa paremmin, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen ennakoi.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden erittäin tehokkaasti. KPL on voittanut kahdeksasta ottelusta kuusi kolmen pisteen arvoisesti ja kaksi kahden pisteen arvoisesti. Jymy puolestaan on pelannut kuusi ottelua, joista kolmen pisteen voittoja on viisi.

Joukkueet kohtaavat toisensa ensi kertaa sitten viime syksyn trillerimäisen välieräsarjan jälkeen, josta Kopla eteni finaaleihin voitoin 3–2. Sen jälkeen joukkueissa on tapahtunut hieman muutoksia. Antti Hartikainen muun muassa vaihtoi Kainuun ja Jymy-paidan Kymenlaaksoon ja mustakeltaiseen KPL-sotisopaan. Jymy-paitaan puolestaan siirtyi talven aikana entinen Kopla-lukkari Joni Rytkönen.

– Jymy on tasaisen hyvä joukkue. Valmiina pitää olla siihen, että siinä ei helpotuksen huokauksia kannata odotella. Ajatusmaailma on sellainen, että huippujoukkueilla ei ole heikkoja paikkoja. Omia onnistumisia vaatii, pitää luottaa siihen, että kyllä niitä tulee.

Kopla on saanut alkuviikon huilata ja valmistautua perjantain kamppailuun, sillä edellisen kerran mustakeltaiset olivat tulessa viime sunnuntaina Kiteellä. Tiukasta ja juoksurikkaasta ottelusta Kopla poistui kaksi pistettä rikkaampana 0–1-voiton turvin.

– Iso asia on voitot ja pisteet, siihen pitää olla tyytyväinen. Jonkun asteinen tyytyväisyys oli ennen viime kertaista peliä, Kitee-peli oli huono esitys. Siinä ei jaksettu pitää pelin tasoa yllä. Se herättää ajatuksia ja laittaa terävöittämään toimintaa, jotta jatkossa pystytään pelaamaan paremmin.

Perjantain matsi on samalla 1976-teemaottelu, jossa kunnioitetaan vanhoja KPL-mestareita. Itse ottelu alkaa kello 18:00, mutta juhlallisuudet polkaistaan käyntiin jo varttia aiemmin 17:45. Tapahtuman kulusta voit lukea lisää TÄSTÄ.

– Hyvä tapahtuma on tulossa ja sytyttää varmasti pelaajia vielä lisää. Meidän tehtävämme on kuitenkin keskittyä olennaiseen, Iivarinen päättää.

Comments


bottom of page