top of page

Kopla hakee revanssia Vimpelistä tiistaina


Kuva: Lauri Heino

KPL kohtaa tiistaina superpesiksen kärkiottelussa Kouvolassa Vimpelin Vedon toistamiseen runkosarjan aikana. Ensimmäinen ottelu päättyi Vimpelin Saarikentällä heinäkuun loppupuolella ViVen 2-0 voittoon (2-0, 4-2). KPL haluaa siis varmasti revanssin kotikentällään. Ottelu KSS Energia Areenalla alkaa klo 17:30.


Pallonlyöjillä on runkosarjasta pelaamatta enää neljä ottelua. Kotona kohdataan ViVen lisäksi perjantaina 20.8. vielä Pattijoen Urheilijat Raahesta sekä tiistaina 24.8. Kiteen Pallo. Vierasotteluita jäljellä on enää yksi. KPL matkustaa sunnuntaina 22.8. Seinäjoelle JymyJussien vieraaksi.


Sarjataulukon kärkisijoista käydään viimeisillä runkosarjakierroksilla vielä äärimmäisen tiukka taistelu neljän joukkueen kesken. Manse PP, KPL, Sotkamon Jymy sekä Vimpelin Veto kisaavat kaikki runkosarjan voitosta. Manse PP:llä otteluita on pelaamatta vielä kolme, Sotkamolla sekä Vimpelillä Koplan tavoin neljä.


Superpesiksen puolivälieriin selviytyvät kahdeksan parasta joukkuetta. Joukkueet valitsevat vastustajansa seuraavasti:


1. Runkosarjan voittaja valitsee ensimmäisenä puolivälieräparinsa 5.-8. sijoittuneista.

2. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut valitsee parinsa jäljelle jääneistä joukkueista sijoilta 5-8.

3. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut valitsee parinsa jäljelle jääneistä joukkueista sijoilta 5-8.

4. Viimeisen parin muodostavat kaksi jäljelle jäävää joukkuetta.


Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.
Kuten sarjataulukon kärkinelikkoa tarkastellessa voi huomata, on KPL ViVen edellä tällä hetkellä lähinnä siitä syystä, että joukkue on jäänyt kokonaan pisteittä vain kahdessa runkosarjan ottelussa. Toinen näistä oli nimenomaan Vimpelissä heinäkuussa pelattu ottelu ja toinen puolestaan KPL:n sarja-avaus Siilinjärvellä. ViVe puolestaan on poistunut kentältä ilman pisteitä viidestä ottelusta.


KPL:n ulkopelin pitävyydestä kertoo se, että joukkuetta vastaan on lyöty koko sarjassa vähiten juoksuja. Sen sijaan Vimpeli taas on kunnostautunut juoksujen lyömisessä - se on tehnyt sarjassa toiseksi eniten juoksuja, vain kolme vähemmän kuin Manse PP. Kärkinelikosta ylivoimaisesti vähiten juoksuja on lyönyt KPL - jopa lähes sata vähemmän kuin huomisen vastustaja. Tämäkin osaltaan kertoo siitä, kuinka tärkeää ulkopelin pitävyys pesäpallossa lopulta on, joskin toki KPL:n riveissä varmasti toivottaisiin omien juoksuhanojen perusteellista avautumista.


Vimpelin Vedon lyöjätilaston kaksi ensimmästä pelaajaa ovat aivan omilla lukemillaan vertailussa muihin. Janne Mäkelä on lyönyt tähän mennessä pelaamissaan 23 ottelussa peräti 6+76 juoksua. Matias Rinta-aholla otteluita on pelattuna sama määrä. Juoksuja hän on niissä lyönyt 2+58. KPL:n lyöntitilaston kärkeä pitää hallussaan Ossi Meriläinen, joka on pelaamissaan 21 ottelussa lyönyt 2+39 juoksua. Se, kumpi joukkue saa takatilanteessa ulkopelin paremmin toimimaan, on ottelussa todennäköisesti vahvoilla. Toki taitavilla lyönneillä mikä tahansa ulkopelikuvio on mahdollista puhkoa.


Seuraa heitä: Kovien lyöjien (ViVe: Mäkelä, Rinta-aho, P. Ruuska - KPL: Meriläinen, Latvala, Kivipelto) lisäksi kannattaa huomiota kiinnittää ulkokentällä hääriviin pelaajiin. KPL:ssä paljon paloja tehneitä miehiä ovat esim. Valtteri Luoma ja Matti Saukko. Vimpelin Matias Rinta-aho on kunnostautunut sisäpelin ohella myös ulkopelissä, jossa hän häärii siepparin tontilla. Lisäksi mielenkiintoinen seurattava parivaljakko ovat Ruuskan veljeksen Arttu (KPL) ja Perttu (ViVe), jotka kohtaavat toisensa toistamiseen runkosarjan aikana ollen joukkueidensa avainpelaajia. Arttu pelaa ulkopeliä siepparin tontilla, Perttu lukkarina.


KPL-ViVe ti 17.8. klo 17:30


Lippuja myydään ennakkoon toimistolla arkipäivinä klo 10-15. Huom! Pelipäivänä lipunmyynti loppuu toimistolla jo klo 14. Edenred, Smartum ja Eazybreak käyvät myös maksuvälineinä.


Liput verkosta.


Lippujen hinnat ennakkoon/portilta ostettuina:

Aikuiset 17 € / 20 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / 15 €

7-17v. 5 € / 10 €

Alle 7v. ilmaiseksi


Kopla toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi! Portit avataan kello 17:00.

KSS Energia Areena tarjoaa kaikille terveysturvalliset puitteet nauttia ottelusta livenä.

Koronaohjeet:

1) Ethän tule otteluun missään nimessä sairaana tai koronalle altistuneena.

2) Huolehdi käsihygieniasta, yski ja aivasta hihaan.

3) Käytä kasvomaskia oman harkinnan mukaan muun muassa jonotustilanteissa ja ylläpidä riittävä etäisyys muihin kuin samassa seurueessa oleviin.

4) Älä istu "Kausikorttipaikka"-tarralla tai muuten merkattujen paikkojen viereen tai itsellesi vieraan ihmisryhmän viereen, vaan jätä vähintään yksi istuin väliin.


Nähdään pelissä!
Comments


bottom of page