top of page

Kitee tasoitti puntit – tiukkaa vääntöä loppuun saakka


KPL ja Kiteen Pallo esittivät vaiherikkaan ottelun tiistaina Kiteen Rantakentällä. Isäntäjoukkue Kitee nappasi lopulta niukan 1–0 (7–6, 2–2) voiton ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een.

– Tiukka peli, pesäpalloa parhaimmillaan. Mukava olla osallisena kentällä ja veikkaan, että on yleisössäkin mukava istua. Valitettavasti oltiin tänään se porukka mikä hävisi. Hommahan jatkuu sitten torstaina, KPL:n parhaana palkittu Matti Latvala (4 lyötyä) mietti.

– Pieniä tarkennuksia tehdään. Tilannemäärähän oli hyvä (25), vaikka oli aika vilakka keli ja vettäkin ripotteli. Paljon hyvää, jonkun verran tarkennettavaa, Latvala jatkoi.

Matti Latvala oli hyvässä vireessä


Kotijoukkueen parhaana palkittiin kahdesti kovassa paikassa onnistunut Valentin Ikonen.

– Tiukkoja vääntöjä ja mahtavia pelejä on pelata. Vaihtotilanteisiin pitää saada kapuloita rattaisiin, noin montaa kertaa ei raaskisi päästää lyömän. Ajan myötä varmasti alkavat lyömään sieltä, Ikonen kertoi.

Kitee nousi sillasta avausjakson voittoon

Avausjaksolla joukkueet etenivät tasatahtia aina neljänteen vuoropariin saakka. Kitee ei onnistunut kolmannen tasoittavalla käyttämään Ville Hämäläisen tyhjän kentän kunnarin jälkeistä momentumia, joten KPL iski neljännen aloittavalla.

Juha Korhosen lyönnillä KPL karkasi 3–4:ään ja Matti Latvalan kahdella kumuralla tilanne vaihtui 3–6:een. Kitee ei kuitenkaan antautunut. Komealla lyöntipelillä Kitee kampesi jakson voiton itselleen. Jakson ratkaisi välilyönnillä Valentin Ikonen.

– Ensinnäkin se oli hieno kamppailu. Tiukkaa oli alussa ja päästiin muutamalla eteen. Se olisi voinut kestääkin, mutta pikkaisen pökättiin siinä vastustajaa ja hoisivat homman itselleen. Siitä jonkun asteisesti toipumista. Toisella jaksolla myös tiukkaa, mutta jaksovoittoon asti ei pystytty nousemaan. Tappio kirpaisee. Sarja jatkuu varmasti tasaisena, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kertasi.

KPL nousi tasoihin, mutta ei pystynyt jaksovoittoon

Toisella jaksolla peli jatkui tiukkana. Ikosen välilyönnillä Kitee oli pitkään 1–0 johdossa. KPL rakenteli tilanteita, mutta kotiutukset eivät osuneet. Neljännen aloittavalla Jani Ahonen viisti toiseksi viimeisenä lyöjänä pallon kolmosluukusta läpi ja kiersi kunnarilla 2–0.

Tasoittavalla KPL kampesi itsensä peliin mukaan. Kärki rakensi jälleen hienosti tilanteen, josta Matti Latvala ja Juha Korhonen iskivät jakson tasoihin. KPL ei saanut kuitenkaan miestä enää kolmoselle, joten Kitee pääsi tuulettamaan hyvin pelissä eläneen kotiyleisön riemuksi voittoa.

– Kyllä oli kylätappelu-meininki. Kissa-hiiri leikkiä loppuun asti. Ensimmäisen jakson viimeisessä vuorossa pelattiin sellaista pesistä, mitä tämä voi parhaimmillaan olla. Onnistumisten kautta tietenkin. Toki ei saatu Kouvolan kärkeä kiinni. Olisi mukava jos saataisiin paremmin kiinni, mutta onneksi takanen kesti. Hyvin rakensivat tilanteita. Iso plussa heille siitä ja meille räpylän kestävyydestä, Kiteen viuhkamies Raimo Bragge kertoi.

– Jatkopaikkaan vaaditaan vierasvoitto. Torstaina vaatii isoa peliä, ei tule olemaan kummallekaan helppoja pelejä. Tyytyväinen olen, kun tuosta punnerruksesta selvittiin voittajana, Bragge jatkoi.

Puolivälieräsarja jatkuu torstaina KSS Energia Areenalla klo 17.30.

Comments


bottom of page