top of page

Kesäkausi 2019 alkoi vakuuttavalla voitolla Haminan Palloilijoista


KPL:n ulkoavaus oli voittoisa Haminan Vallikentällä lukemin 0–2 (0–3, 0–3).

KPL teki ottelussa Ykköspesikseen tippuneen HP:n tilanteenrakentelun vaikeaksi ja oranssipaidat jäivät pelissä yhteensä kolmeen kolmostilanteeseen. KPL:n lyödyistä juoksuista vastasi juuri se osasto, jolta kesällä vastuunkantoa odotetaankin: Toni Laakso löi kaksi, Matti Latvala, Juho Hacklin, Janne Kivipelto ja Roope Koskelainen yhden juoksun. Kolmostilanteet KPL vei 3–14. KPL:n kärjessä Tommi Mäentausta tilastoi kärkilyönnit 4/6 ja Anssi Lammila 5/5.

Ottelun hahmoihin kuului maaliskuussa pitkän jatkosopimuksen (2021) kirjoittanut lukkari Janne Kivipelto, joka oli säästeliäs kehuissaan ensimmäisen ulkona pelatun pelin jälkeen.

– Jos nyt johonkin pitää olla tyytyväinen, niin voittoon ja nollapeliin. Yhtään juoksua ei annettu. Pitkä tauko alla, kun ei oltu lopputurnauksessa – milloinhan me edes ollaan viimeksi pelattu? Ulkokausi on nyt kuitenkin korkattu. Ulkopelissä ei annettu hirveästi tilanteita eikä yhtään juoksua, niin ihan ok se oli. Petrattavaa jäi kuitenkin varmaan kaikilla, itsellä ainakin. Sisäpeli oli vähän nihkeää, mutta tarvittava määrä juoksuja tehtiin.

Tarvittavat pinnat sisällä – ulkona tehokasta

Ensimmäisen jakson ensimmäinen sisävuoro toi heti tulosta, kun Juho Hacklin iski kahden palon tilanteessa pallon kolmossaumasta kopparille asti ja kolmosena pelannut Valtteri Luoma toi juoksun. Toisen pinnan löi Roope Koskelainen kolmannella sisävuorolla komealla viistopystärillä kakkoskopparin eteen. Koko ottelun ajan tutun iloista kommentointia harrastanut Hacklin toi Koskelaisen lyömän juoksun. Jakson viimeisen iski Toni Laakso itselleen tyypillisellä kovalla saumasivalluksella, tuojana toimi Matti Saukko.

Toisen jakson KPL aloitti ryminällä: Laakson taitava kakkospussari riitti Anssi Lammilalle ja Matti Latvalan kakkospuolen kumura saatteli kotiin Sasu Toikan. Kolmannen tikin iski seuraavassa sisävuorossa Kivipelto painamalla kumuran väliin viimeisenä lyöjänä. Kolmannen tasoittava oli KPL:ltä ainut vuoro, jolloin joukkue ei saanut miestä kolmoselle. Neljännen tasoittavaa ei pelattu HP:n jäätyä nollille neljän sisävuoronsa aikana.

Toni Laakso sivalsi kaksi juoksua


Haminan sisäpeliä sotki viime vuoden parhaaksi lukkariksi valittu Janne Kivipelto vaikeilla syötöillään. Komeimmasta palosta vastasi Valtteri Luoma käräyttämällä haminalaisetenijän kolmoselle kolmosrajanäpystä tulisella heitollaan. Haminan päästä eniten erottui ykkösvahtina luutinut Lauri Aitala, jonka showmiehen elkeet ja tehokas työskentely keräsivät paljon positiivista haminalaisyleisöltä. Sisäpelissä Juho Kaikon johtama haminalaistusina oli tasaisen vaisu.

Jyväskylästä Kouvolaan kuun lopussa kesäksi muuttava Kivipelto on osallistunut joukkueen treeneihin vain leiriviikonloppuina. Ulos mies on päässyt harjoittelemaan jo useamman kerran.

Seuraavan kerran KPL ja HP iskevät yhteen sunnuntaina 28. huhtikuuta, jolloin KPL marssittaa KSS Energia Areenalle kiilaan nuorista koostuvan haastajaryhmänsä. Toinen harjoituspeli kotona on 4. toukokuuta pelattava KPL–Kankaanpään Maila.

Comments


bottom of page