top of page

Kaksi peliä, nolla pistettä

KPL:n pohjoisen kiertue ei tuonut laariin yhtään pistettä. Sarjanousija Kempeleen Kiri otti satavuotisen historiansa ensimmäisen Superpesis-voiton lukemin 2 – 0 (4-3, 3-1). KPL:n kaikki juoksut löi KeKi-kasvatti Ossi Meriläinen. Kirin juoksutili aukesi heti joukkueen ensimmäisellä sisävuorolla. Jarmo Viittasen ajolähtötilanteen lyöntivuorolla Jesse Eskeliseltä lipsahti taktisen väärän jälkeen vahinkoväärä ja etutilanteessa Viittanen löi pallon kolmosluukusta läpi. Kolmoskoppari Juho Hacklin oli hyvin mukana katkaisemassa lyöntiä, mutta pallo kimposi tolpasta parkkipaikalle saakka ja peli oli 2-0. Jatkuneesta tilanteesta Heikki Savikoski löi merkistä pallon väliin ja Viittanen toi 3-0:aan. KPL kavensi seuraavalla sisävuorolla, kun Meriläinen uitti kumuran kolmosjatkeelle ja hyvin pelannut Teemu Nurmio toi kavennuksen. Seuraavalla sisävuorolla KeKi rakensi tilannetta Viittaselle, jonka kahdesta kotiutusyrityksestä KPL teki palot. Etenkin etumies Matti Saukon rystykiinniotti jälkimmäisessä kotiutuksessa oli komea.


Seuraavalla sisävuorolla KPL:n kakkoskärki (Saukko-Konsta Hyötyläinen–Valentin Ikonen) laittoi pesät täyteen ja Meriläinen pisti kahdella kumurallaan pelin tasoihin. Viittanen löi voittojuoksun kakkospussarilla, jossa totisesti sattui ja tapahtui. Sasu Toikka ja Matti Latvala törmäsivät ja palo jäi tekemättä. Takaetenijä Heikki Savikoski väisti ulkopelaajia ja ykköseltä kakkoselle edennyt Onni Määttä jäi arpomaan menemistä tai palamaamista keskelle taivalta. KPL teki tilanteessa palot molemmista takaetenijöistä. KPL sai vielä tilannetta päälle, mutta erinäköisten sekoilujen myötä Meriläisen, Hacklinin ja Ikosen kotiutusyritykset jäivät torsoiksi.

DSC_3980

Toisen jakson ensimmäisen pinnan löi Antti Vihtkari koppareiden väliin osuneella kumuralla, joka KPL:n onneksi pysähtyi takana oleviin mainoksiin. Toisen tasoittavalla Meriläinen pisti pelin tasoihin välilyönnillä, jolla kotiin pinkoi KPL:n kakkospalkittu Anssi Lammila. Juhani Ojala löi viimeiset pinnan läpilyönnillä kolmosjatkeelta. Juho Hacklin oli jälleen hyvin katkomassa lyöntiä, mutta pallo otti ihmeellisen pompun kolmosjatkeen maastossa ja pomppasi yli Hacklinin. KPL:n kirivaihde ei lähtenyt lopulta oikein millään käyntiin, kun KeKin ulkokenttä teki paloja lyhyistä vaihtolyönneistä.

Seuraava ottelu pelataan tiistaina Helsingissä, jonne Sotkamon Jymy on vienyt KPL-ottelunsa. Ottelu alkaa kello 18:00.

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Jukka Rasimus

Comments


bottom of page