top of page

Kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström Koplaan – Nokkala ja Koskelainen jatkavat


Kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström siirtyy Kouvolan Pallonlyöjiin ensi kauden kattavalla sopimuksella. Viimeiset kaksi kautta Imatran Pallo-Veikoissa pelannut Dahlström on lyönyt IPV-kausilla lähes 200 tikkiä. KPL:n joukkue täydentyy myös Iiro Nokkalan ja Roope Koskelaisen jatkosopimuksilla. 

Kuluneella kaudella ilman lyöjäjokeria pelannut KPL saa vuoden tauon jälkeen lyöjätykin joukkueeseen, kun Jere Dahlström siirtyy Imatralta Kymijoen varrelle ja Kouvolaan. Dahlströmin siirtyminen Kouvolaan tuli ajankohtaiseksi kauden päättymisen jälkeen.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä tulen Kouvolaan. Nämä sopimusneuvottelut ovat aina omanlaisiaan vääntöjä ja niin oli tämäkin, mutta nopeasti kuitenkin pääsimme sopimukseen. Oikein hyvillä mielin siirryn Pallonlyöjiin, Dahlström kommentoi.

– Mukava lähteä pitkästä aikaa kovaan joukkueeseen taistelemaan mestaruudesta. Imatran vuodet olivat hieman erilaisia, mutta mahtavia kokemuksia nekin.

Yhdeksänkertainen Itä-Länsi-edustaja on urallaan lyönyt 498 ottelussa 1352 juoksua, joista 49 on kunnareita. Dahlström pitää kyseisellä saldolla hallussaan kaikkien aikojen lyöjäkuninkaan tilastoa. Päättyneellä kaudella “Dalla” löi IPV-paidassa 2+77=79 juoksua. Lyöjäkuninkaaksi Dahlström on kruunattu neljä kertaa kausilla 2006, 2007, 2009 ja 2012. Vuoden jokeriksi mies on valittu kolme kertaa kausilla 2006, 2009 ja 2010.

39-vuotias Dahlström on juhlinut SM-mitalia urallaan kuudesti. Mitali on kertaalleen ollut kirkkain, kun Dahlström pääsi nostelemaan “poikaa” Vimpelin Vedon kaadettua Koplan vuoden 2010 finaalisarjassa.

Dahlström näkee joukkueessa ison potentiaalin menestymiseen.

– Joukkue on tietyllä tavalla hyvin kokenut, mutta myös paljon nuoria on mukana. Viime vuonna varsinkin nuoriso sai hyvää oppia. Valtavan hyvät ainekset ovat mennyttä kesää ajatellen parantaa menestymisen osalta. Itse yritän tuoda siihen kaiken mahdollisen, ehkä eniten tuohon lyöntipuoleen.

Iiro Haimi on itselle uusi pelinjohtaja ja oikeastaan uusi persoona noin muutenkin. Vaikka tässä on pesäpallossa oltu aika kauan mukana, niin ei olla oikeastaan koskaan, muuta kuin tervehditty, kun ollaan tavattu. Siinä on melkeinpä kaikki mitä tiedän.

– Nyt olemme pari kertaa jutelleet ja hakeneet tuntumaa molemmat toisiimme ja ne ovat menneet helkatin hyvin. Molemmat tykkäämme suorista asioista ja asioista puhutaan, niin kuin ne on ja myös selvitetään ne samalla tavalla. Olen kyllä tykännyt siitä.

Kouvolan Pallonlyöjien pelaajasopimuksista vastaava hallituksen varapuheenjohtaja Stefan Sburatura on mielissään Dahlströmin kanssa syntyneestä sopimuksesta. Dahlström tuo Sburaturan mukaan reilusti tukea jo hyvin toimivalle Koplan keskipalkille.

– Jere on meille selkeä vahvistus. Hän on kokenut pesäpalloilija, joka lyö edelleen kovasti juoksuja. Jerellä oli iso halu tulla Kouvolaan ja neuvottelut etenivät heti ensimmäisestä kontaktista aika helposti maaliin melko nopeallakin aikataululla, Sburatura iloitsee.

– Lyöjäjokerikysymys on ollut kuuma peruna reilun vuoden meidän seuran ympärillä. Viime kaudelle lähdimme ilman varsinaista lyöjäjokeria, koska emme kokeneet, että saatavilla olisi ollut selkeää vahvistusta. Paljon se herätti keskustelua ja arvosteluakin, mutta pystyn sanomaan ääneen, että mielestäni se oli ihan onnistunut asia. Nyt, kun aukeni mahdollisuus lyöjäjokeriin, jota voi pitää selkeänä vahvistuksena, niin asia oli toinen.

– Täytyy antaa iso kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat Dahlströmin hankinnan tänne Kouvolaan!

Iiro Nokkala ja Roope Koskelainen jatkosopimuksiin

KPL:n omat kasvatit Iiro Nokkala ja Roope Koskelainen jatkavat Kouvolan Pallonlyöjissä myös jatkossa. Nokkalan sopimus jatkuu syksyyn 2021 asti ja Koskelaisen sopimus kattaa ensi kauden.

Nokkala aloitti päättyneen kauden Oulun Lipossa, jossa hän pelasi seitsemän ottelua, mutta palasi Kouvolaan ennen juhannusta. Tämän jälkeen Nokkala kasvatti rooliaan, pelaten lopulta 19 runkosarjan ottelua ja 10 pudotuspeliä. Nokkala sai varsinkin loppukaudesta paljon roolia myös ulkokentällä niin kolmosvahdin kuin siepparin roolissa. Nokkala löi kauden aikana yhteensä tehot 1+9=10.

– Nokkala kävi päättyneellä kaudella oman jaakobinpaininsa. Talven hallipeleissä näytti, että mahtuuko koosteeseen ja alkukaudesta kävi Oulussa pyörähtämässä, mutta kun hän sieltä tuli takaisin, niin pelasi kauden loppuun asti erinomaisella tavalla. Kun hän sai paikan koosteesta, niin otti sen kyllä hienosti vastaan.

– Iiro nousi kauden aikana vastustajan painostuksen kohteesta ihan vastuulliseksi ulkopelaajaksi. Pelasi todella hienosti niin sisällä kuin ulkonakin. Nyt Iirolta odotetaan harppauksia fyysisellä puolella, sillä muut taidot ovat todella hyvällä tasolla.

Iiro Nokkala jatkaa Koplassa kahden vuoden sopimuksella.


Koskelainen palasi päättyneelle kaudelle takaisin Kopla-paitaan. Koskelainen pelasi kauden aikana 23 runkosarjan ottelua vaihtelevassa roolissa niin jokerina kuin ulkopelaajanakin tehoilla 0+3=3. Pudotuspeleissä Koskelainen pelasi neljä ottelua ilman tehomerkintöjä.

– Koskelainen pelasi ensimmäisen kunnon kauden Superpesiksessä ja varsinkin joukkueessa, joka tavoitteli mestaruutta, niin se ei ole ikinä helppo paikka tulla. Silti hän pelasi hyvällä tasolla ja harjoittelun sekä urheilemisen suhteen se oli Roopen kannalta hyvä kausi. Totta kai vielä on tekemistä, mutta kyllä Roope täytti ne odotukset, jotka seurajohto hänelle asetti ja vähän ylittikin.

– Roope kuuluu siihen porukkaan, jonka panos tällä kaudella oli todella merkittävä. Kolme pelaajaa putosi samassa pelissä pois numeroilta 2, 4 ja 5 ja ulkopelissä toinen etumies, sumppupelaaja sekä linjamies, mutta siitä huolimatta kun pelasimme toista kuukautta, niin että pelaajia tuli perusrosterin ulkopuolelta, otimme siinä silti seitsemän voittoa putkeen.

– Se, että päädyimme runkosarjassa kolmanneksi, on todella kova suoritus nuo asiat huomioonottaen.

Koskelaisen sopimus kattaa ensi kauden.


KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT – OSTA OMASI KOPLA-SHOPISTA! 

Comentários


bottom of page