top of page

Jymylle hallikultaa – Kopla jäi hopealle tiukassa taistelussa


Pelinjohtaja Matti Iivarinen piti KPL:n hallikautta nousujohteisena


Sotkamon Jymy nappasi seurahistorian kuudennen hallimestaruuden 0–2 (2–3, 1–3) voitolla. Jymyn jokeri Lauri Rönkkö oli vieraiden sankari neljällä kotiutuksellaan. KPL:n jokeri Juha Korhonen löi kaikki Koplan juoksut. Anssi Lammila ja Sasu Toikka jatkoivat kärjessä hienoa peliään (kärkilyönnit 7/10) ja kolmostilanteissa KPL jäi niukasti Jymyn taakse (12–14, avausjaksolla 7–6).

– Peli oli tiukka ja tukkoinen. Olo oli sellainen, että ei oltu parhaimmillaan. Vastustaja oli parempi ja heille siitä onnittelut. Miksi olo oli sellainen, niin siihen en osaa sanoa. Jotain pelillisiä asioita pyörii mielessä kyllä, pelinjohtaja Matti Iivarinen mietti.

– Kohtuullisen vaativa rasti oli eilisestä tähän päivään. Siihen tehtiin hommia ja se tiedostettiin. Ei saatu kuitenkaan koneesta irti mitä olisi haluttu, Iivarinen jatkoi.

Juha Korhonen pelasi vahvan lopputurnauksen


Avausjaksolla KPL aloitti juoksujen lyönnin heti avausvuorossa, kun Juha Korhosen välilyönti riitti Sasu Toikalle. Jymy tasoitti ja meni ohi toisessa vuoroparissa. Antti Korhosen kumura ui väliin, 1–1. Heti perään Lauri Rönkön kolmossaumapuhkaisu jäi polttolinjaan, mutta Anssi Lammila ei saanut poltettua nopeaa Jere Vikströmiä kotipesään.

Tommi Mäentaustan hyvällä etenemisellä Juha Korhosen lyönnistä KPL nousi tasoihin. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannen tasoittavalla, kun Rönkön vastustamaton välilyönti upposi viimeisenä lyöjänä väliin. KPL:n kärjessä loistavasti pelannut Toikka rakensi Lammilan kanssa vielä palottoman ajon, mutta kotiutukset jäivät lopulta ponnettomiksi.

Rönkkö nousi ratkaisijaksi

Toisella jaksolla Rönkkö avasi juoksuhanat. Juha Korhonen tasoitti jakson 1–1:een, ja siinä tilanteessa mentiin neljänteen vuoropariin saakka. Kolmannessa vuoroparissa molemmilla oli kyllä paikat iskeä juoksuja, mutta varsinkin KPL:n ulkokentällä Tommi Mäentausta ja Valtteri Luoma esittivät huimia suorituksia.

Neljännessä vuorossa Antti Hartikaisen komea vapaalyönti meni kakkosjatkeelta läpi ja Jere Vikström kirmasi suoraan kakkoselta kotiin. Rönkkö löi vielä pussinpohjasta 1–3, eikä KPL enää tästä noussut.

– Tästä pitää kaivaa oppi. Mikään huono suoritus tämä ei ollut. Päästiin finaaliin Jymyä vastaan ja jos sieltä jotakin oppia voi siirtää kesälle ja syksyyn, niin sekin löytää paikkansa sieltä, Iivarinen pohti.

Pelinjohtaja arvioi hallikautta nousujohteiseksi.

– Kokonaisuutena kohtuullisen hyvin onnistunut. Eilisen pelin voittoa pitää arvostaa, mutta nyt olo ei ole tietenkään mukava. Tilaisuus oli, ei osattu sitä käyttää, Iivarinen päätti.

KPL:n hopeajoukkue


Kiitos Autosalpa, Auto-Suni ja Ympäristön Auto kuljetusavusta lopputurnaukseen!

teksti ja kuvat: Harri Liekola

Komentarze


bottom of page