top of page

JymyJussit upotti palloa väliin – KPL pudotuspeleihin sijalta neljä


JymyJussit iski palloa väliin Jukka-Pekka Vainionpään ja Elmeri Liedon johdolla. Kotijoukkue JymyJussit varmisti pudotuspelipaikkansa 2-0 (5-4, 4-2) voitolla KPL:stä. KPL:n runkosarjan sijoitus on neljäs, joten keskiviikon valintatilaisuudessa KPL saa vastaansa jäljelle jäävän joukkueen. Puolivälierät alkavat lauantaina 5.9. klo 15.00 KSS Energia Areenalla. Kahdella voitolla välieriin.

– Oli mahdollisuus nousta kolmanneksi, lähtökohta oli hyvä. Viime peli pelattiin hyvällä ilmeellä ja ulkopelillä. Sitä haluttiin jatkaa. Jäätiin alakynteen ekalla jaksolla, eikä saatu hommaa käyntiin, ykköspalkittu Matti Latvala kertoi.

Latvala suuntasi jo katseensa lauantaihin.

– Kaikki kahdeksan joukkuetta ovat hyviä ja tasaisia joukkueita, ei ole mitään toiveita. Tavoite on edelleen voittaa Suomen mestaruus, ei auta kuin voittaa kuusi peliä, mies summaa.

Pudotuspelijoukkueet:

  1. Joensuun Maila

  2. Sotkamon Jymy

  3. Vimpelin Veto

  4. Kouvolan Pallonlyöjät

  5. Kiteen Pallo

  6. Hyvinkään Tahko

  7. Seinäjoen JymyJussit

  8. Pattijoen Urheilijat

Tiistaina Seinäjoen illassa JymyJussit otti kuskin paikan heti avausvuorossa. Elmeri Liedon täydellinen kolmoskulmaan suunnattu lyönti meni läpi ja tuotti 1+2 juoksua. Lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää sivalsi samassa vuorossa 4-0. KPL tuli vasta neljännen tasoittavalla peliin mukaan, kun Matti Latvalan kaksi kumuraa tippuivat väliin. KPL jäi kuitenkin juoksun päähän.

Toisella jaksolla KPL:n sisäpelissä kotiuttaminen oli vaikeaa. JymyJussit upotti palloa väliin ja KPL tuli 4-0 takamatkalta neljännen aloittavalle. Latvala ja Toni Kohonen löivät lohtua ja jakso päättyi 4-2.

– Sisäpeli ei ollut kokonaisuudessaan sellaista kuin piti. Kokonaisuutta jos ajattelee, niin JymyJussit vei ja me kaunisteltiin lopussa lukemia, pelinjohtaja Iiro Haimi totesi.

Pudotuspeleistä ja joukkueen tilanteesta Haimilla oli selvä sanoma.

– Kaikki laitetaan kehiin, puudutellaan ja teipataan. Turha enää tässä vaiheessa kautta säästellä. Osa saattaa pelata viimeisiä pelejä, meillä on kovat tavoitteet. Ei ole vara enää säästellä.

Comments


bottom of page