top of page

Juniorikausi päätökseen päättäjäisissä

Kouvolan Pallonlyöjien juniorikauden päättäjäisissä käytiin läpi kautta 2017 ja palkittiin jokaisesta joukkueesta muutamia pelaajia. Päättäjäiset houkuttelivat paikalle entisen kauppiksen auditorion täyteen pelaajia ja vanhempia. Mangusti ja edustusjoukkueen pelaajat Anssi Lammila, Valtteri Luoma ja Tommi Mäentausta jakoivat palkintoja. Taikuri Jukka Varpenius hämmästytti Koplan porukkaa taikatempuillaan ja Irene Mäkipaakkasen talkooporukka taikoi esille maukkaat tarjottavat.

– Junioritoiminta on ehdottomasti seuran kivijalka. Meidän pelaajapolusta omat kasvatit ovat nousemassa KPL:n Superpesis-miehistöön, se on yksi tärkeä asia. Unohtaa ei sovi myöskään sitä, että huippupelaajien lisäksi kasvatamme lapsia liikunnalliseen elämäntapaan ja seuratoimintaan mukaan, KPL:n junioripäällikkö Harri Liekola kertoo.

– Meidän on pystyttävä tarjoamaan myös jatkossa laadukasta toimintaa jokaiselle innostuneelle. Se ei onnistu ilman hyvää yhteistyötä seuran sisällä, mutta tärkeää on myös yhteistyö lähialueen seurojen kanssa. Junioritoimintaan on saatu resursseja Kaakkois-Suomeen ja sitä pitää pystyä hyödyntämään entistä paremmin. Juniorikauden päättäjäiset ovat tärkeä muistamisen paikka ja on mahtava nähdä koolla runsas joukko pelaajia, vanhempia ja vetäjiä, Liekola jatkaa.

KPL:n kauden 2017 junioripelaaja on Iiro Nokkala, joka pelasi miesten Superpesiksessä 3 ottelua ja oli Ykköspesiksen Jyväskylän Kirissä sarjan kärkilyöntitilaston 4:s. Vuoden juniorituomari-palkinnon sai Riku Villikka, vuoden valmentaja-palkinnon pokkasi Juuso Ilander ja vuoden pesisperhe-palkinnon Sauvalan perhe.

Kausi 2017 oli menestyksekäs KPL:n junioritoiminnassa. KPL:n pelaajapolku G-pojista A-pojiin toi menestyksen lisäksi paljon uusia harrastajia. Kaikkiaan KPL:n toiminnassa oli kesän aikana noin 400 lasta.

Taikuri Jukka Varpenius taikoi – junnut ihmettelivät


Päättäjäisten jälkeen katseet käännettään hiljalleen kauteen 2018. Uusi kausi avataan Tykkimäki Action Parkissa ma 6.11. klo 17.00 alkaen. Uuden kauden harjoitukset käynnistyvät marraskuussa.

– Mielestäni on tärkeää, että meillä on harjoitusten lisäksi tarjota pelaajille ja vanhemmille myös muuta toimintaa, jossa voi tavata muita pesäpallon ja KPL:n parissa toimivia ihmisiä. Meillä on tulossa muutama yhteinen tilaisuus kauden avauksen lisäksi, esimerkiksi huhtikuussa on Seurapäivä ja kesäkuussa menemme taas isolla porukalla Tykkimäkeen. Talven aikana lasten tutustumisharjoitukset jatkuvat hieman uudella tavalla, lisäksi joukkueiden pelaajille on luvassa pelejä sekä Superkopla-päiviä, jossa on erilaisia teemoja, Liekola kertoo tulevan kauden suunnitelmista.

Kauden 2017 palkitut:

Pesiskerho:

TSEMPPARI: AINO HASU

KEHITTYNEIN: JERE MÄKINEN

ONNISTUJA: SAMU PENGER

G-pojat:

TSEMPPARI: UKKO LOTTI

KEHITTYNEIN: HANNES HUSSI

ONNISTUJA: JOONA SAARINEN

F-08

TSEMPPARI: NUUTTI KANSANAHO

KEHITTYNEIN: KOSTI KASVINEN

ONNISTUJA: OTTO VIINAMÄKI

F-07

TSEMPPARI: JIMI LEHTINEN

KEHITTYNEIN: KRISTIAN STENSTRAND

ONNISTUJA: ARTTU TÖYRY

E-06

TSEMPPARI: JALI HYTTINEN

KEHITTYNEIN: AKSELI MATIKKA

ONNISTUJA: ELIAS SAUVALA

E-05

TSEMPPARI: CARLO TOIVARI

KEHITTYNEIN: VILLE HOLMI

ONNISTUJA: ATTE TURUNEN

D-pojat

TSEMPPARI: AAPO KINNUNEN

KEHITTYNEIN: VALTTERI KYTÖMÄKI

ONNISTUJA: SANTERI PASI

C-pojat

SISÄPELAAJA: JASPERI LUOMA

KEHITTYNEIN: TIMI JOUKAINEN

ULKOPELAAJA: KRISTIAN MALIKINE

B-pojat

SISÄPELAAJA: ALEKSI PIHKALA

KEHITTYNEIN: SANTERI KYTÖMÄKI

ULKOPELAAJA: ISTO KAUPPINEN

A-pojat

SISÄPELAAJA: JOONA MÄKELÄ

KEHITTYNEIN: ANTTI TUHKANEN

ULKOPELAAJA: VALTTERI LUOMA

Vuoden juniorituomari RIKU VILLIKKA

Vuoden juniorivalmentaja

JUUSO ILANDER

Vuoden Pesisperhe

SAUVALAN PERHE

Vuoden junioripelaaja IIRO NOKKALA

Comments


bottom of page