top of page

Jatkosarjan ensimmäinen vieraspeli sunnuntaina Pattijoella


Ylemmän jatkosarjan toinen kierros pelataan sunnuntaina ja KPL pelaa vieraissa. Edessä on pitkä reissu Pohjois-Pohjanmaalle, Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Joukkue lähtee liikkeelle jo lauantaina ja matkustaa aina Ylivieskaan saakka, jossa joukkue harjoittelee ja yöpyy. Sunnuntaina matkaa jatketaan Raaheen asti. Paluu venyy myöhään maanantain vastaiselle yölle. ”Jos ennen neljää ollaan kotona, niin hyvin on mennyt”, tuhahtaa KPL:n kakkospelinjohtaja JukkaMehu” Mäkinen.

KPL:n ulkopeli oli uomissaan loppusarjan avauksessa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan


Jukka Mäkinen oli tiukan paikan edessä heinäkuussa, kun miehen keuhkoista löydettiin hengenvaarallisia veritulppia. ”Mehu” palasi mailamieheksi keskiviikon kamppailussa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Paljon nähnyt Mäkinenkin koki paluun poikkeukselliseksi:

”Tietenkin aina on vähän perhosia vatsassa, kun on vähän aikaa pois. Terveyden ehdoilla mennään ja lääkäreiden lupa on, että normaalin elämän voi aloittaa, mutta urheilukielto on vielä päällä. Pelin aikana ei tuntunut mitään erikoista. Itse tuntee itsensä ja olo oli normaali ja rauhallinen, ei ollut mitään erikoista. Pojat tiesi tilanteen ja paluu oli tiedossa ja jatkettiin vaan siitä mihin oli jääty.”

Sasu Toikalla on ollut aihetta hymyyn: tuotuja juoksuja on kertynyt jo 59, kun aiemmilta kuudelta kaudelta kasaan tuli yhteensä 68


”Pattijoki tulee varmasti tekemään kotikentällään paljon tilanteita. Se on heidän hyvä vahvuus ja siihen pitää varautua. Ulkopeli heillä on ollut epätasaista. Siellä on semmoiset iskun paikat, mutta omaa peliä ei pidä unohtaa ja sillä lähdetään. Pattijoella nousee pomppu äärimmäisen hyvin”, pohtii Mäkinen.

Pattijoen Urheilijoilla on allaan yli viikon tauko. Viimeksi joukkue pelasi 26. heinäkuuta kotonaan ja kaatoi silloin Sotkamon Jymyn lukemin 2 – 0 (4-3, 7-3). Sunnuntain kierroksella raahelaiset eivät pelanneet, vaan joutuivat jännäämään muiden otteluiden tuloksia siitä, pääsevätkö ylempään loppusarjaan. Lopulta pelit menivät keltamustien kannalta edullisesti ja joukkue saavutti paikan ylemmässä loppusarjassa. Pomppukone Timo Kallio ja sisäpelin monitaituri Topi Kosonen vastaavat joukkueen tilanteiden rakentelusta. Lisäapuja saattaa tulla Paavo Pellolta, joka on keskikesän loukkaantumisen jäljiltä pelannut kakkoskärjessä. Kotiuttamisesta vastaavat Jari Törmänen ja ex-KPL Ossi Meriläinen. Ulkona joukkueen vahvuus on lukkari Kososen johtamassa etukentässä. Koppariosasto puolestaan on ennakolta joukkueen akilleen kantapää.

Valtteri Luoma on päässyt tuulettamaan kahdeksaa lyötyä juoksua tällä kaudella. Huhujen mukaan tavoitteena on saada kymppi täyteen runkosarjan aikana


”Matsi ratkeaa siihen kummalla on enemmän kärsivällisyyttä. Kummatkin tekee paljon tilannetta. Pitää olla kärsivällinen ja luottaa omaan peliin ja pelitapaan”, tuumaa Mäkinen. Seurattavista pelaajista kysyttäessä vastauksesta ei ole epäselvyyttä:

”Kaikki ovat pelanneet äärimmäisen hyvin. (Juha) Korhonen ja (Matti) Latvala, kesä- ja heinäkuun pelaajat. Kyllä niillä näytöillä on vahvoilla joka pelissä. Sanotaan vielä, että Kivipellon Janne on näkymätön pelaaja. Pitää pelata huippupeli, että yleisö noteeraa, mutta joka ilta on äärimmäisen kova. Se näkyy siten, että pystyy rytmittämään peliä hyvin ja syöttötyyli on hyvä ja pystyy hajottamaan vastustajan lyöntipeliä omalla syöttötyöskentelyllään.”

Matti Latvala ja Janne Kivipelto ovat kuuluneet koko kauden ajan sarjan kuumimpiin pelaajiin


Pattijokea vastaan tällä kaudella on parhaiten onnistunut toistaiseksi sivussa oleva Toni Laakso, joka takoi kahteen otteluun tehot 1+6/4, kärkilyönnit 17/22. Ulkopeliin osallistuvista toiseksi parhaiten on onnistunut Matti Latvala, 1+5/2, kl 15/16. Juha Korhonen on takonut kahteen peliin 10 lyötyä PattU:n ulkokentästä. Sasu Toikalle puolestaan on kertynyt kahteen peliin kuusi tuotua juoksua.

KPL:n seuraava kotiottelu on torstaina 9. elokuuta kello 18:00. Vastaan asettuu silloin runkosarjan voitosta KPL:n kanssa kisaava Vimpelin Veto. Sitä ottelua et todellakaan halua missata!

Comentarios


bottom of page