top of page

Jäämeren tupla oli voitokas – KPL 10 voiton putkessa!


“Jäämeren tupla” toi KPL:lle kaksi voittoa ja viisi kuudesta tarjolla olleesta pisteestä.

Lauantaina Pattijoen Urheilijat kaatui lukemin 0 – 2 (4-11, 3-5). Sunnuntain koitoksessa sisäpeli ei ottanut käynnistyäkseen ja yksi piste jäi jakamatta, kun KPL vei pelin Alajärvellä 0 – 1 (1-1, 0-7).

Yleisöäänillä Itä-Länteen valittu Janne Kivipelto osoitti olevansa valinnan arvoinen ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon molemmista peleistä lyöden viikonlopun aikana kaksi kunnaria ja viisi tavallista juoksua hyvän lukkaripelin lisäksi.

– Tärkeintä kaksi voittoa, ei mitään ilotulitusta tänään eka jaksolla. Paljon tehtiin virheitä ja Alajärvi pelasi myös ihan hyvää ulkopeliä. Pitkältä vierasreissulta kaksi voittoa, siihen pitää olla tyytyväinen, Kivipelto muistutti.

Itä-Länsi valinnasta Kivipelto sai kuulla lauantaina pelin jälkeen.

– Hieno juttu, että on äänestetty. Yleensä helpommin valitaan sellaisia, jotka ovat tilastoissa esille.

Janne Kivipelto iski kaksi kunnnaria tuplareissulla


Lauantain ottelussa KPL rallatteli ensimmäisellä jaksolla selvään voittoon, kun Toni Laakso, Kivipelto ja Matti Latvala kiersivät kunnarit mieheen läpilyöntejensä seurauksena. Toiselle jaksolle KPL sai hyvän startin, kun Juha Korhosen lyönti meni puolittain läpi ja KPL kipusi Kivipellon yksittäisen lyödyn myötä 0-3:een. Pattijoki taisteli kuitenkin kovasti vastaan ja kimmersi pelin tasoihin. Latvalan ja Korhosen kakkospuolen lyönnit kuitenkin viimeistelivät pelin loppulukemat 3-5:een. Ex-KPL Ossi Meriläisen (4 lyötyä) hyvät kumurat olivat laiha lohtu pattijokisille. Pienestä vaivasta kärsivä Toni Laakso otettiin kesken avausjakson jokeripaitaan varotoimenpiteenä, mutta Laakso pelasi lopun viikonlopun jokerina Matti Saukon ottaessa paikan polttolinjasta.

Sunnuntaina yksi

Lauantain peli päättyi 19:32 ja sunnuntaina aloitettiin jo kello 15:00. Liekkö lyhyt palautumisaika vai mikä syynä, mutta ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta huonoa sisäpeliä. KPL sai aikaan vain neljä kolmostilannetta vaihtopelin sakatessa. Ainoasta juoksusta vastasi Juha Korhonen lyömällä Nurmion kotiin kovalla kakkossaumalyönnillä. Jos jäi KPL:n sisäpeli vaisuksi, niin ei Ankkuritkaan isosti onnistunut. Ainut kolmostilanne tuli vasta viimeisellä sisävuorolla. Sami Mikkolanaho löikin paikastaan kakkospuolen lyönnillä Mikael Penninkankaan kotiin.

Tommi Mäentausta on ehtinyt kotiin jo 25 kertaa


Toiselle jaksolle KPL sai pelinsä kuntoon. Ensin Kivipellon johdolla vahva esitys sisäpelissä ja sen jälkeen sisällä kärjestä paloton ajo Korhoselle. Kaksi lyöntiä kakkospuolelle: ensin hidastettu linjan eteen ja toinen linjan läpi saumasta kakkoskopparille asti ja niillä lyönneillä Tommi Mäentausta ja Anssi Lammila kotipesän turvaan. Lisäjuoksuja nähtiin toisella sisävuorolla. Ensin Sasu Toikan kakkosrajaleikkurilla 0-3:een ja Latvalan kumuralla 0-4:ään. Janne Kivipelto katkaisi Ankkureiden selkärangan upealla vedolla kakkosluukkuun, jolla Korhonen toi tavallisen ja Kivipelto kiersi kunniaa ohittaen Laakson 2-3-taipaleella. Konsta Hyötyläinen hoiteli vielä Laakson kotiin komealla kumuralla ja loppupeli oli kolmen pitkän vihellyksen odottelemista.

– KaMa-peli vähän heikko, sen jälkeen vire haettiin. Tänään hyvä lyönti kakkosluukkuun, Kivipelto myönsi.

KPL:n tiivis pelitahti jatkuu tiistaina, mutta se ei Kivipeltoa paina.

– Itsellä ei tunnu, kun ei ole juoksemista niin paljoa. Huomenna palautellaan ja ajatellaan jotain muuta kuin pesäpalloa. Kiva taas tiistaina pelata kotona.

Konsta Hyötyläinen liimaa palloja varmasti


Seuraava ottelu 12. kesäkuuta tiistaina, kun Imatran Pallo-Veikot saapuu vieraaksi KSS Energia Areenalle. Tervetuloa kannustamaan KPL voittoon!

Comments


bottom of page