top of page

IPV nappasi voiton supervuoroparin jälkeen

Imatran Pallo-Veikot isännöi ottelua Pallonlyöjiä vastaan Ukonniemi-Stadionilla Imatralla sunnuntai-iltana. Joukkueet olivat kohdanneet kertaalleen Kouvolassa. Tuolloin KPL oli selkeästi parempi jaksoin 2-0.


Kumpikin joukkue teki ensimmäisellä sisävuorollaan yhden juoksun. KPL:n juoksusta vastasi Janne Kivipelto – juoksun toi Matti Saukko. IPV:n tasoitusjuoksun löi Tommi Piirainen. Juoksun toi puolestaan Ville Pietinen. Kumpikin lyönneistä upposi vastustamattomasti väliin, Kivipellon kolmos- ja Piiraisen kakkospuolelle.


Toinen sisävuoro alkoi KPL:n osalta yskien, kun Tommi Mäentausta ensin haavoittui ja tämän jälkeen IPV:n ulkokenttä Rasmus Surakan johdolla nappasi Ville Pesusta kärpäsen. Näin etenemään päätyi Saukko, jonka Matti Latvala ja Toni Kohonen saattelivat kolmospesälle asti. Juho Hacklin yritti kotiuttaa Saukkoa, mutta tuloksena oli toinen palo kotipesään. Kärkietenijän rooliin päätyi kakkospesälle asti edennyt Valtteri Hämäläinen. Hän ehtikin seuranneessa tilanteessa helposti kotipesään asti IPV:n ulkokentän päästäessä räpylästä Juho Hacklinin lyönnin läpi. Tilanteessa 1-2 siirryttiin IPV:n toiseen sisävuoroon. Kärkietenijä Oskari Lukkari joutui Valtteri Luoman kovan käden uhriksi. Kakkospesälle paloi hetkeä myöhemmin myös Ville Pietinen. Palosta vastasi siepparin rooliin istutettu Iiro Nokkala. Kolmannesta palosta vastasi Jasperi Luoma, joka poltti Juho Toivolan ykköspesälle.


KPL:n kolmas sisävuoro alkoi vauhdikkaasti, kun kärki meni vakuuttavasti kentälle ja Hacklin sekä vaihtoi takapesät täyteen että kotiutti Mäentaustan kovalla kolmospuolen lyönnillä. Latvala puolestaan järjesti pesät täyteen ja palottomaan ajoon tuli lyömään Kohonen. Kotiutusyritykset jäivät vaisuiksi, eikä KPL kasvattanut juoksutiliään. IPV aloitti sisävuoronsa tulostaulun näyttäessä juoksuja 1-3. Ensimmäinen palo tuli kärjestä, kun lyönnit menivät laittomiksi. Toisesta palosta vastasi Jasperi Luoma, joka suolasi jokerietenijä Joona Sikiön kolmoselle. Juho Toivola löi erinomaisesti ja täytti takapesät. Vuoro päättyi, kun pallon nappasi kolmospesän tuntumasta Toni Kohonen ja teki pesälle välipalon.


KPL:n neljännessä sisävuorossa heikkolaatuisen vaihtolyönnin uhriksi joutui ensin kärjessä Ville Pesu ja tämän jälkeen myös Tommi Mäentausta. Matti Saukko saatiin jälleen saateltua kolmospesälle asti Latvalan ja Kohosen toimesta. Saukkoa ei saatu kotiutettua, vaan Ossi Meriläisen kotiutuslyönti meni suoraan kohti kakkospesää, josta palo oli helppo tehdä kotipesään. Imatran tasoittavalla KPL esitteli kivenkovaa ulkopeliään, eikä IPV saanut tilannetta tehtyä. KPL vei ensimmäisen jakson luvuin 1-3.


Kuva: Markku Lintula

Jos oli Koplan ulkopeli vahvaa ensimmäisen jakson lopussa, niin sitä se oli myös toisen jakson alussa. IPV ei saanut miehiä kentälle käytännössä lainkaan. Kun sinne joku saatiin, oli kohtalona palo kakkospesälle. Kahdesti polttohommissa kunnostautui Matti Saukko, kertaalleen Valtteri Luoma. Omalla sisävuorollaan Kopla rakensi yhden palon ajolähdön. Janne Kivipellon kumura oli hyvän näköinen, mutta IPV:n ulkokenttä sai kuin saikin haettua lyönnin kopiksi. Matti Saukon ehtiminen kotipesään näytti varmalta, mutta tilanteesta tuomittiin kuitenkin toinen palo. Kun kolmaskin palo tuli taululle kohtalaisen nopeasti, jäi vuorosta lyhyt.


Toisessa sisävuorossaan IP sai takapesät täyteen yhden palon tilanteessa. Mikko Kosonen löi pallon kolmospuolelle väliin ja Ville Pietinen eteni kotipesään tuoden numeroiksi 1-0 kotijoukkueelle. Hetkeä myöhemmin Matti Latvala päätti vuoron pomppaamalla pallon kiinni kakkospesän vierestä ja polttaen etenijän sekä kakkoselle että ykköselle. Koplan tasoittava vuoro ei juuri ollut ehtinyt alkaa, kun se jo päättyi. Kolme paloa taululle salamavauhdilla.


IPV sai kolmannen aloittavalla kolmostilanteen päälle KPL:n harhaheitolla. Tilanteesta syntyikin hetkeä myöhemmin paloton ajolähtö, jota tuli purkamaan Juho Toivola. Toivola kotiutti loistavasti edenneen Joona Sikiön ja IPV siirtyi 2-0 johtoon. Seuraavasta etenijästä, Miitri Pesosesta, Janne Kivipelto otti kärpäsen väärällä syötöllä. Sama mies vastasi vuoron vaihdosta ottamalla kärpäsen myös Juho Keinäsestä kakkos-kolmosvälillä. Imatran ulkopeli toimi myös erittäin hyvin ottelun toisella jaksolla – komealla suorituksella haettiin Tommi Mäentaustasta palo kakkospesältä. Lukkari Rasmus Surakka haki erinomaisesti Toni Kohosen lyhyen lyönnin ja poltti Matti Saukon kolmospesälle. Kun kolmaskin palo tuli saman tien, oli kolmas sisävuoro KPL:n osalta lähes yhtä tynkä kuin oli toinenkin.


Neljännen aloittavalla IPV sai takapesät täyteen yhden palon tilanteessa Juho Toivolan loistavalla hidastetulla lyönnillä. Janne Kivipelto oli tilanteessa hyvin mukana, mutta ei aivan saanut etenijää poltettua kolmoselle. Juoksuja tilanteesta ei lopulta syntynyt. IPV:n 2-0 johdossa lähdettiin Koplan toisen jakson viimeiseen sisävuoroon. Se ei alkanut edellisiä paremmin, kun Nokkalan vaihtolyönti meni suoraan IPV:n etukentän hyppysiin ja Pesu paloi kakkospesälle. Loppupään lyöjät jätettiin välistä ja hypättiin kärkeen lyöntijärjestyksessä. Mäentausta pääsi kentälle väärällä ja tällä kertaa Saukko vaihtoi hänet vuorenvarmasti kakkoselle. Mäentausta eteni väkevästi kolmospesälle Hacklinin vaihtolyönnillä. Kohonen täytti ykköspesän ja näin yhden palon ajolähtö oli valmis. Lyömään tuli Kivipelto, josta tuli toinen palo laittoman lyönnin seurauksena. Ossi Meriläinen oli tilanteessa Koplan viimeinen lyöjä. Ensimmäinen lyönti meni laittomaksi osuen ykköspesällä seisoneeseen Toni Kohoseen pahan näköisesti. Kohonen pystyi onneksi peliä jatkamaan. Meriläinen onnistui kotiuttamaan Mäentaustan kolmoskopparin eteen pudonneella lyönnillään. Kolmas lyönti meni kopiksi ja näin IPV vei toisen jakson 2-1.


Supervuoropari alkoi Koplan näkökulmasta murskaavasti, kun IPV:n Ville Pietinen tykitti pallon kopparien välistä läpi ja kiersi kunniaa. Hänen edellään Oskari Lukkari pinkoi kotipesään, joten lukemiksi Imatralle kertaheitolla 2-0. Jatkotilanteesta KPL sai haettua ensimmäisen palon Juho Keinäsestä, jonka kolmas lyönti meni laittomaksi. IPV rakensi ajolähdön. Juho Toivolasta tuli toinen palo, mutta Tommi Piirainen tyhjensi rajalyönnillään koko kentän ja IPV siirtyi kovaan 6-0 johtoon. KPL:n tasoittavalla yksi juoksu saatiin vapaataipaleen muodossa, mutta varsinainen loppukiri jäi ottamatta. Näin IPV vei supervuoroparin 6-1 ja koko ottelun jaksoin 2-1 (1-3, 2-1, 6-1).


Palkitut:

- KPL: I Ville Pesu, II Matti Latvala

- IPV: I Tommi Piirainen, II Oskari Lukkari, Ruudun tähtipelaaja Rasmus Surakka


Katso ottelun muut tilastot tästä. Sarjataulukossa KPL putosi sijalle kaksi. Kärkeä pitää hallussaan tällä hetkellä Manse PP. Imatran Palloveikot on voittonsa jälkeen edelleen sijalla seitsemän.


Seuraavan kerran Kopla pelaa tiistaina. Tuolloin Kouvolaan saapuu vieraaksi Hyvinkään Tahko. Ottelu alkaa klo 18:00. Liput matsiin tästä. Lämpimästi tervetuloa!

Kommentarer


bottom of page