top of page

Heikolla pelillä nolla pistettä

Kiteen Pallo – Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (7-4, 2-2)

Kiteen Pallon ja KPL:n välinen ottelu ei tarjonnut kolmea kunnaria lukuunottamatta kummoisia pelillisiä hienouksia. Molemmat joukkueet antoivat paljon juoksuja ulkopelivirheillä. KPL:n osalta ratkaisevaa oli heikko ykköstilanteen purku. KPL:n lukkarina aloitti pitkän tauon jälkeen Joni Rytkönen.

Matti Latvalan kunnari herätti toivoa avausjaksolla

Matti Latvalan kunnari herätti toivoa avausjaksolla


Ensimmäinen jakso alkoi KPL:n osalta sisävuorolla, kun Joni Tervo voitti hutunkeiton ja valitsi joukkueelleen aloittavan ulkovuoron. KPL sai tilannetta Ossi Meriläiselle ja Sasu Toikalle, mutta kotiutuslyönneistä puuttui laatua. Tasoittavalla vuorolla Ville Posti toi vapaataipaleella avauspinnan. Seuraavalla sisävuorolla KPL:n lyöntijärjestys pyöri viimeiseen lyöjään, Konsta Hyötyläiseen, asti ilman pinnoja. Toisella lyönnillä Konstan pimpom-pallo kolmospuolelle poltteli Joni Matikaisen käsissä ja KPL:n ykköspalkittu Matti Latvala toi tasoitusjuoksun. Sami Joukainen löi tyylipuhtaalla keskisaumapuhkaisulla Kiteen taas johtoon ja Rahunen toi vapaataipaleella 1-3:een. KPL jäi sisävuorollaan ilman kolmostilannetta, mutta aloitti ulkona hyvin. Taululla oli kaksi paloa, kun Tervo tuli ajolähtöön. Tervo löi toisella lyönnillä hyvän keskikumuran, mutta Simo Rahunen jäi kolmoselle ihmettelemään. Ihmettelyä jatkui myös KPL:n kopparipari Juho Hacklin-Teemu Nurmio-parivaljakolta ja pallo meni keskeltä läpi, kun miehet juoksivat ristiin. Kahden palon tilanteessa Latvala herätteli vielä hiukan toivoa komealla kakkosjatkekumurallaan, joka meni Jussi Hurskaisen ohi. Kolmen juoksun arvoinen lyönti jäi jakson viimeiseksi onnistumiseksi.

KPL:llä on tiistaina uusi mahdollisuus

KPL:llä on tiistaina uusi mahdollisuus


KPL vaihtoi toiselle jaksolle lukkariksi Jesse Eskelisen. Toinen jakso alkoikin KPL:n komennossa. Kitee teki kyllä tilannetta tehokkaalla kärjellään, mutta takatilanteessa Joukaisen kovat pommit ympäri kenttää torjuttiin kerta toisensa jälkeen  Toikan, Lammilan ja Hyötyläisen toimesta. Kitee tarjosi vielä apuja, kun Topi Hurskainen heitti pallon ohi kakkospesän ja Anssi Lammila toi 0-1:een. Kolmannen aloittavalla KPL:n kakkoskärki teki tilannetta ja Ossi Meriläinen laittoi painetta kolmospolttaja Matikaiselle ja pallo poltteli sen verran, että jokerina pelannut Tommi Mäentausta ehti kotiin. Tilanne näytti valoisalle, kun KPL sai Kiteen etenijäjokerista palon kotijoukkueen viimeisellä sisävuorolla. Topi Hurskainen ihmetteli ykkösellä, kun Hannes Pekkisen vapaa lyönti painui läpi kakkosluukusta ja Nurmio ei saanut lyöntiä katki syöksystä huolimatta. Hurskainen kipitti kotiin saakka ja Pekkinen teki kunnarin toisessa pelissä peräjälkeen. KPL:n takatilanne kesti jälleen jatkoyritykset, mutta sisävuorolla miestä ei saatu edes kolmoselle saakka.

KPL:n takatilanne piti hyvin, mutta kaksi läpilyöntiä tilanteissa joissa etenijä ei edes liikkunut polttivat KPL:n pelin. Kiteen ykköspyssy Joukainen yritti miestä kotiin kahdeksan kertaa, mutta onnistui vain kerran. Sisäpelissä kahta lyöntiä lukuunottamatta pomputta pelannut KPL tötöili ykköstilanteen purun kanssa. Laaduttoman lyönnit johtivat kärkipaloihin kakkoselle. Pelin aikana ei satanut pisaraakaan, mutta sateen uhka piti kiteeläiset kotonaan. Ottelua seurasi vain 389 katsojaa. Sateinen alkukesä on pitänyt yleisömäärät kaikkialla melko matalana.

Seuraava kotiottelu: Kouvolan Pallonlyöjät – Seinäjoen Jymyjussit Ti 21.6. klo 18:00, KSS Energia Areenalla

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Jukka Rasimus viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comentarios


bottom of page