top of page

Heikko alku kääntyi kotareissa Koplan voittoon!


Juhannusetkot vedettiin tänään KSS Energia Areenalla pitkän kaavan kautta jännitystä viimeiseen asti pidättäen. Kouvolan Pallonlyöjät taisteli tiensä kotareihin ja ottelun voittoon Vimpelin Vedosta. Ensimmäinen jakso oli täysin Vimpelin, toisella päästiin peliin hieman paremmin mukaan ja pidettiin Vimpeli taistellen takana. Kotareissa ottelu kääntyi Koplalle kotiyleisön hurrausten saattelemana ja päättyi tuloksin 2-1k (0-3, 3-2, 3-2k).Vimpeli aloitti ottelun rytinällä ja teki heti avausvuoroon avausjuoksunsa, kun pallo poltteli räpylässä. Kopla ei sen sijaan meinannut saada omalla sisäavauksellaan miestä kentälle etenemään, vaikka yrityksiä olikin. Yleisö syttyi mukaan viimeistään toisen aloittavalla (Vimpelin nollavuoro), kun Kopla onnistui tekemään kaksi paloa kerralla kakkoselta ja ykköseltä.


Kopla ei saanut omaa sisäpeliään pyörimään koko ensimmäisen jakson aikana, mistä kertoo jakson surkeat kaksi kolmostilannetta sekä se, että mm. lyöjäjokeri Patrik Wahlsten pääsi lyöntivuoroon vasta kolmannen tasoittavalla. Vimpeli sen sijaan tuntui löytävän kentästä paremmin tilaa, jotta sai tilanteita päälle. Muutama tilanne annettiin ulkokentän avustuksella, kun palon paikat kääntyivät kolmostilanteiksi ja tuottivat tulosta.


Kolmannen aloittavalla Jukka-Pekka Vainionpää iski illan toisen lyötynsä kolmospuolelle ja Teemu Nikkasen syöksystä huolimatta pallo ehti maahan ennen kuin räpylään ja Mikko Vihriälä toi tilanteeksi 0-2. Neljännen aloittavalla Janne Mäkelä iski palloa samaan suuntaan ja tästä Mikko Kanala onnistui tuomaan juoksun 0-3 vaikka tärkeä kolmospalo otettiinkin. Kopla kaivoi tasoittavilla vuoroillaan juoksuja mutta niitä ei irronnut. Pääasiassa hyvän ulkopelin ansiosta Vimpeli ei päässyt pidemmälle etumatkalle ja jakso päättyi 0-3, kolmostilantein 2-7.


Toiselle jaksolle Kopla tuli väkevämmin ja saatiin jo tilannetta päälle. Vimpelin lukkari Teemu Kinnunen kuitenkin sekoitti lyöntejä siinä määrin, että vuoro päättyi lyhyeen. Elias Pitkänen hoiti vastaavasti oman osansa ja sekoitti Vimpelin sisäpeliä. Jukka-Pekka Vainionpää onnistui kuitenkin iskemään maalyönnillä toisen jakson tilanteeksi 0-1. Kopla vastasi tähän peräpään ajolähdöllä ja juoksutilin avaamisella, kun Patrik Wahlsten iski ja Jasperi Luoma toi. Toisen vuoron viimeiseen lyöjään asti taisteltiin lisäpinnasta, mutta sitä ei vielä tullut.


Vimpeli kiri tasoittavallaan edelle, kun polttoheitto kolmospesälle karkasi harhaheitoksi ja Atte Kortehisto kirmasi kotiin. Kopla ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan, vaan rakensi kolmanteen vuoroon ajolähdön ja Patrik Wahlsten pommitti kolmosjatkeelta tilanteeksi 3-2. Vaihde silmässä Kopla haki viimeisestä vuorosta lisää juoksuja tuloksetta. Ulkona taisteltiin viimeiset vuorot sitkeästi, jotta Vimpeli pidettiin takana ja vaikka esimerkiksi harhaheitolla annettiin ilmainen kakkostilanne, korjattiin tämä nopeasti tarkoilla suorituksilla. Pitkänen sekoitti Vimpelin kotiutusyrityksiä ja muu ulkokenttä suoritti tarkasti, kun Kopla taisteli tien kotareihin. Toisen jakson kolmostilanteet 8-6, koko ottelussa 10-13.


Vimpeli sai kotareissa kaksi onnistunutta kotiutusta mutta Kopla pisti lisävaihteen silmään ja teki kolme! Kaksi onnistumista tuli heti alkuun parien Matti Latvala - Matti Saukko sekä Juha Korhonen - Arttu Ruuska toimesta. Kolmatta juoksua jännitettiin viimeiseen saakka ja Patrik Wahlstenin "kotarigorilla" tipahti selästä vauhdilla kolmosrajaa puhkoen Jasperi Luoman tuuletellessa kotipesään. Heikko alku kääntyi upealla tavalla Koplan voittoon ja suurilukuinen kotiyleisö hurrasi loppuun saakka desibelit kaakossa.Katso alta lehdistötilaisuuden tallenne
Arsedelin juoksukooste
Seuraavat ottelut


Juhannustauon jälkeen jatketaan kahdella vierasottelulla: tiistaina 25.6. Seinäjoella ja perjantaina 28.6. Imatralla, jonne MuKe järjestää fanimatkan.


Viikko huipentuu Jyväskylässä järjestettävään Itä-Länsi -otteluun, jossa mukana Patrikit Vartama & Wahlsten.


Kotona pelataan seuraavan kerran keskiviikkona 3.7. ja kuumaan matsiin vastaan saapuu Sotkamon Jymy! Osta liput Koplakaupasta.

Komentarze


bottom of page