top of page

Haastattelu: Konsta Hyötyläinen iloitsee paluustaan Kouvolaan

Konsta Hyötyläinen palasi torstaina Koplan miehistöön


Konsta Hyötyläisen kausi alkoi poikkeavalla tavalla. Mies on ollut sairasteluiden vuoksi sivussa peleistä hallikaudelta asti, ja kävi hakemassa pelituntumaa Ykköspesiksen puolelta Jyväskylän Kirissä. Torstaina oli aika palata oman joukkueen miehistöön ottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan.

Hyötyläinen on kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta pelata opiskelukaupungissaan Jyväskylässä, sekä pelien tuomasta varmuudesta.

– Siellä oli todella hyvä porukka ja pääsin pelaamaan isommassa roolissa. Tilanteita tuli paljon, joten olen päässyt hyvin pelituntumaan, vaikka pidempi tauko peleistä olikin. Kiitokset Kirille, että antoivat mahdollisuuden pelata, Hyötyläinen kiittelee.

Annettu vastuu ei miestä painanut, vaan hyvää tulosta syntyi farmiseurassakin. Kolmessa ottelussa mies ehti lyödä 3 juoksua ja tuoda 8. Kärkilyöntejäkin komeat 26 ja onnistumisprosentti päälle 80%.

– Siinä oli nopeita kavereita edessä, että helppohan niitä on viedä. Hyvät pelit tuli pelattua, mies kuvailee.

Hyötyläinen on pallovarma ulkopelaaja


Hyötyläinen on seurannut koko alkukauden tiukasti oman joukkueensa otteita, ja on tyytyväinen näkemäänsä. Kehuttu ulkopeli saa kiitosta myös Pululta. Sisäpelissä hän näkee potentiaalia.

– Ulkopeli on hyvää, montaa juoksua ei ole annettu. Sisäpelissä on vielä hakemista. Pientä virhettä merkin ja muiden suhteen, mitkä pitää saada pois, sekä laatua lyönteihin. Sisäpelissä meillä kuitenkin potentiaali on kova, Hyötyläinen sanoo.

Paluu tutulle kolmosvahdin tontille ei kuitenkaan sujunut saumoitta. Koneessa oli liikaa kierroksia, kun kentällä olisi kaivattu malttia. Komea syöksykoppi antoi kuitenkin viitteitä siitä, että mies on iskussa.

– Vähän sellaista hermostuneisuutta oli. Ulkokentällä tuntui, kun ei olisi koskaan kolmosvahtina pelannutkaan. Mietin liikaa mitä tehdä, ja mihin mennä. Mukava kuitenkin olla takaisin omassa joukkueessa, Hyötyläinen iloitsee maireana.

Sunnuntaina 28.5. Superpesiksen kärkikamppailu Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto klo 16.00!

teksti: Jenni Uosukainen kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page