top of page

Finaalisarja käyntiin keskiviikkona Tampereella


Kuva: Vesa Sailio

Manse PP ja KPL aloittavat miesten Superpesiksen finaaliotteluiden sarjan keskiviikkona 15.9. Tamperella klo 16:00. Finaalisarjassa Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.


Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. Sekä Kouvolassa että Tampereella pelatussa ottelussa KPL vei niukasti pidemmän korren. Kumpikin ottelu ratkesi vasta kotiutuslyöntikilpailussa.


Ottelusarjaa ennakoimassa kävivät Koplan omat kasvatit Valtteri Hämäläinen ja Jasperi Luoma. Kumpainenkin aloittaa keskiviikkona uransa ensimmäiset miesten finaaliottelut. Menestystä ja kovia pelejä on kummallakin toki kerättynä nuorten sarjoista, mutta miesten sarjassa sekä pudotuspelit että loppuottelut ovat ensimmäisiä lajissaan.


Omasta pelistään kauden aikana Hämäläinen ja Luoma toteavat, että kauden alla jo palaverissa mietittiin, että ns. korjausryhmä, joksi miehet itse ovat joukkueen kakkoskärkeä alkaneet kutsua, on mahdollisuus tuoda joukkueelle lisäarvoa ja auttaa joukkuetta menestymään. Hämäläinen kertoi, että kun sieltä on onnistumisia saatu, on sitä myöten tullut lisää näyttöpaikkoja pelinjohdolta. Se on varmasti ollut koko joukkueen onnistumisenkin kannalta tärkeä asia. Jasperi Luoma mainitsee, että on hienoa, että "korjausryhmän" merkitystä on nyt alettu mediassakin nostaa. Joukkueen sisällä kakkoskärjen merkitys joukkueen pelille on toki koko ajan ollut selvä, mutta ulkopuolisille asia ei ehkä ole ihan yhtä selkeästi näkynyt koko kauden ajan.


Ulkopelissä kumpikin miehistä pelaa isoa tonttia. He toteavat, että kummallekin on selvä, mikä oma tehtävä ulkopelissä on. Jos joskus analyysiä tai virheiden korjaamista kesken pelin täytyy tehdä, se sujuu luonnostaan, koska Hämäläinen ja Luoma ovat tunteneet toisensa lapsesta saakka.


Finaalipeleistä kumpikin on luonnollisesti innoissaan, onhan miesten Superpesiksen loppuotteluihin pääseminen tietenkin ollut pelaajalla haaveena pienestä pojasta asti. Jasperi Luoma toteaa odottavansa kovia finaalipelejä, joita odotuksen jälkeen keskiviikkona päästään aloittamaan.


Hämäläinen huomauttaa, että vaikka menestystä onkin junnupeleistä tullut mestaruuksia myöten, ei mikään ole sen vertaista kuin Superpesiksen finaalit, joita kohti nyt tällä viikolla mennään. Hän painottaa kuitenkin myös sitä, että asiaa ei liikaa parane alkaa ajatella, koska mitään poppaskonsteja ei tarvitse peliin keksiä, vaan samaa hyvää omaa peliä on tarkoitus jatkaa myös finaaleissa.


Kun aina puhutaan, että lähdetään nauttimaan pelistä, niin Hämäläinen haluaa samalla korostaa sitä, ettei mitään vippaskonsteja tai taikatemppuja olla lähdössä tekemään.

"Musta on fiksua lähteä pelaamaan sitä omaa peliä ja toteuttamaan sitä pelikirjaa, millä ollaan pelattu ja ollaan saatu voittoja ja päästy tänne asti. Siinä se nauttiminen tulee sivussa, mutta totta kai se peli on siinä se tärkein asia. On tehtävä valtava määrä onnistuneita suorituksia, että pystytään haastamaan ja voittamaan tilanteita. Nauttiminen tulee sitten onnistumisten ja pelaamisen kautta", Hämäläinen analysoi. Jasperi Luoma huomauttaa lisäksi, että jos peli joskus on tuskaista, niin ei siitä silloin tosiaankaan nautita, vaan kaivataan lisää onnistumisia.


Manse PP on Hämäläisen ja Luoman mukaan vastustaja, jonka pelaajat ovat niin tarkoin tunnettuja pesismaailmassa, että melko tarkkaan on tiedossa, mitä milloinkin saattaa olla tulossa esimerkiksi lyöntiratkaisujen suhteen. Mitään taikatemppuja ei voittamiseen finaalipeleissä vaadita, joskin Jasperi Luoma huomauttaa, että Koplan ulkopelin täytyy olla parhaalla mahdollisella tasolla, jotta voittoja saadaan.


Katsojille Hämäläinen ja Luoma lähettävät sellaisia terveisiä, että kotiyleisön tuki oli korvaamaton jo ratkaisevassa välieräottelussa. Jasperi Luoma toteaa lopuksi: "Niin ison tuen antaa kotiyleisö meille, että kannustakaa vaan mahollisimman kovaa."

Manse PP - KPL ke 15.9. klo 16:00, Tampere, Kaupin pesäpallostadion


KPL - Manse PP la 18.9. klo 15:00, Kouvola, KSS Energia Areena - LIPUT

Manse PP - KPL su 19.9. klo 15:00 Tampere, Kaupin pesäpallostadion


tarvittaessa


KPL - Manse PP la 25.9. klo 14:00 Kouvola, KSS Energia Areena

Manse PP - KPL su 26.9. klo 14:00 Tampere, Kaupin pesäpallostadion


Kuva: Vesa SailioComments


bottom of page