top of page

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiöltä tukea KPL:n junioritoimintaan

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö sr aloitti toimintansa 30.4.2014. Vuosi 2016 oli EkspSäätiön kolmas toimintavuosi. EkspSäätiön tarkoituksena on säästäväisyyden sekä taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen, kulttuurin, tieteen, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästöpankkitoiminnan edellytysten vahvistaminen ja sen perinteen vaaliminen erityisesti Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueella.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi EkspSäätiö jakaa vuosittain avustuksia ja apurahoja. Myönnettävien avustusten jaon päälinjat ja periaatteet käsitellään vuosittain hallituksessa. Avustuksina ja apurahoina jaettiin vuonna 2016 yhteensä 624 796 euroa. Luettelo myönnetyistä tuen saajista on nähtävillä EkspSäätiön kotisivuilla.

Huomattavimmat avustukset myönnettiin Kaakkois-Suomen Yrityskylälle (koululaisten oma yhteiskunta) 100 000 euroa ja Saimaan Vesiensuojeluyhdistykselle 100 000 euroa Kuuksenenselän kunnostuksen jatkohankkeeseen.

OmaSP:n Anna-Mari Hämäläinen ja KPL:n junioripäällikkö Harri Liekola hutunkeitossa


Kouvolan Pallonlyöjien junioritoiminta sai 2500 euron avustuksen vähävaraisten lasten maksuihin ja pesäpallovälineiden hankkimiseksi.

– Tuki on meille erittäin tärkeä ja täydentää hyvin viime kesänä avatun Juniorirahaston toimintaa. Toivomme, että kenenkään harrastaminen ei jää hinnoista tai välineistä kiinni, KPL:n junioripäällikkö Harri Liekola iloitsee.

– Kohdennamme tuen ennen kaikkea välineisiin, mutta meidän rahaston kautta on mahdollisuus hakea tukea myös seuramaksuihin. Haluamme myös osaltamme tukea ja parantaa lasten omatoimista liikuntaa. Siihen pyrimme kehittämään keinoja, jolla saisimme pesäpallon pelaamisen helpoksi myös kotien lähistöillä, Liekola jatkaa.

Avustushakemuksia oli kaikkiaan 266 kpl, joista myönnettyjä oli 93 kpl.

EkspSäätiö on merkittävä toimija omalla alueellaan. EkspSäätiön varallisuus on noin 116 milj. euroa, josta 60 prosenttia koostuu Oma Säästöpankki Oyj:n osakkeista, jolla se omistaa noin 45 prosenttia Oma Säästöpankki Oyj:stä.

Ensi vuoden osalta EkspSäätiölle osoitetut avustus- ja apurahahakemukset tulee jättää vuoden loppuun mennessä sähköisellä, EkspSäätiön kotisivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

– Kouvolan talousalueelle apurahoja myönnettiin yhteensä 27 150 euroa, joka jakautui 13 saajan kesken, kertoo Oma Säästöpankin Kouvolan konttorin konttorinjohtaja Anna-Mari Hämäläinen.

– On hienoa, kun Oma Säästöpankin hyvä tulos jalkautuu säätiön kautta takaisin konttoripaikkakunnille. Vilkkaana urheilukaupunkina tunnetussa Kouvolassa myös apurahoja myönnettiin usealle eri urheiluseuralle. Erityisesti lasten ja nuorten liikuttaminen tuntuu olevan avainroolissa tänä vuonna monessa seurassa ja yhdistyksessä, toteaa itsekin liikunnan parissa viihtyvä Hämäläinen.

Lisätietoja

Etelä-Karjalan Säätöpankkisäätiö sr, toimitusjohtaja Pekka Ryynänen p. 040 552 8406, pekka.ryynanen@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oyj, Kouvolan konttorin konttorinjohtaja Anna-Mari Hämäläinen p. 0207 640 750, anna-mari.hamalainen@omasp.fi

Kouvolan Pallonlyöjät, junioripäällikkö Harri Liekola p. 040 5704182, harri.liekola@kouvolanpallonlyojat.fi

Comments


bottom of page