top of page

Ensimmäinen välierä selvästi Vimpelin Vedolle

Vimpelin Veto nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan torstaina Vimpelissä. KPL ei oikein missään vaiheessa saanut koneitaan käyntiin, vaan hävisi ensimmäisen osaottelun selvästi 2 – 0 (4-1, 10-3).

– Sarja Vimpelille 1-0. Vimpeli oli tänään selvästi parempi, kuten lukemat osoittaa juoksujen, kolmostilanteiden ja jaksojen osalta, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen totesi lyhytsanaisesti.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki iloitsi voitosta, mutta muistutti pelin luonteen muuttumisesta lauantaina.

– Hyvä startti koko sarjaan. Kotivoitto on aina tärkeä ekasta pelistä. Hallittu esitys. Janne (Heimonen) pelasi hyvän pelin ja voitti lukkaritaistelun tänään. Lauantai tulee aika nopeasti ja pelin luonne muuttuu, kun lyödään kilpaa pomppua.

Teemu Nurmio onnistui jälleen kelvollisesti

Teemu Nurmio onnistui jälleen kelvollisesti


Ensimmäinen jakso oli heikko molemmilta joukkueilta. Veto rakensi ensimmäiselle sisävuorolleen ykköstykeilleen kotiutuspaikat, mutta KPL teki palot yrityksistä ilman suurempia ongelmia. KPL:n ensimmäinen kolmotilanne näki päivänvalon toisella sisävuorolla, mutta Tommi Mäentausta irtosi lukkari Janne Heimosen matalaksi vedotulla syötöllä.

Juoksutili aukesi Vedon tasoittavalla, kun Matias Rinta-ahon pim-pom-pallo linjassa poltti räpylässä ja Teemu Isoketo toi avausjuoksun. Seuraava juoksu tuli samalla lyöntivuorolla, kun epäonnistunut kumura karkasi taas räpylästä. Vuorossa nähtiin vielä yksi juoksu, kun Henri Puputin kolmosrajalyönti otti virhepompun Konsta Hyötyläisen edessä ja kimposi aina koppareille saakka. Isoketo toi vielä yhden juoksun kolmannen tasoittavalla, kun Puputin lyönti livahti koppareille saakka – jälleen räpylän reunasta. KPL sai sisävuorollaan vielä tilannetta päälle, mutta Ossi Meriläisen keskikumuralla lyömä juoksu jäi KPL:n osalta KPL:n ainokaiseksi. Hyötyläisen viimeisestä yrityksestä Mikko Kanala teki Sasu Toikasta palon kotiin.

– Siinä oli kaksi hyvää lyöntiä, loput tuli ulkokentän avustuksella. Tässä on ollut pari hiljaisempaa peliä, hyvä että tuli onnistumisia, Vedon ykköspalkittu Matias Rinta-aho kertoi.

Vimpeli juhli avausvoittoa - sarja jatkuu jo lauantaina Kouvolassa

Vimpeli juhli avausvoittoa – sarja jatkuu jo lauantaina Kouvolassa


Toisella jaksolla molemmat löivät muutamaan otteeseen läpi. Lammila ja Valentin Ikonen puhkaisivat kakkosjatkeen, mutta Mikko Haukkala haki pallot nopeasti ja KPL sai läpäreillään vain takatilanteet. Juoksutili aukesi Rinta-ahon lyönnillä, jossa KPL auttoi jälleen räpylällä. KPL rakenteli itselleen iskun paikat, mutta lukkari Heimonen ujutti taktiset vääränsä oikeisiin paikkoihin ja juoksutili jäi avaamatta.

Mikko Kanala löi pallon liian helposti läpi kakkosrajasta kolmen juoksun arvoisesti ja Rinta-aho jatkoi tykitystä, kun kakkospuolen kumura pomppasi kopparin yli 1+1 arvoisesti. Janne Mäkelä iski vielä kertaalleen ja KPL lähti tasoittavalleen 7-0 -tilanteesta. Ossi Meriläinen kavensi kolmospuolen kumurallaan, mutta siihen se jäikin. KPL jatkoi talkoita, kun harhaheitto kakkostilanteessa livahti jokeen. Mikko Haukkala kävi välissä lyömässä Vedon 9-1 -johtoon, kunnes KPL sai onnistumisia. Juho Hacklin ja Meriläinen kavensivat pelin 9-3:een. Sen jälkeen nähtiin enää yksi juoksu, joka syntyi Janne Mäkelän vastustamattomalla kakkospuolen kumuralyönnillä. Kanala yritti kertaalleen hassuttaa KPL:n ulkokenttää, kun Hacklin pudotti kopin aivan takarajalla. Kanala lähti pinkomaan hirveää kyytiä kotiin, mutta Hacklinin taittoheitto Toikan kautta ehti kotiin miestä nopeammin.

– Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta tänään ei saatu. Ei muuta kuin eteenpäin. Onneksi lauantaina on jo seuraava mahdollisuus, KPL:n ykköspalkinnon ansaitusti pokannut Ossi Meriläinen tiivisti.

2. välierä Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto Lauantaina 27.8. kello 16:00 KSS Energia Areena, Kouvola Liput 17e, eläk./opisk. 12e, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Comments


bottom of page