top of page

Ensimmäinen finaali tarjosi jännitystä loppuun saakka


KPL ja JoMa aloittivat kultataistelun 4286 katsojan edessä mielettömällä trillerillä, jossa ratkaisua saatiin odottaa loppuun saakka. Joensuun Maila nappasi ensimmäisen kiinnityksen 0–1 (1–1, 6–6, 0–1) voitolla. Supervuoron ratkaisi JoMan jokeri Juha Niemi kahden palon tilanteessa. Juoksu tarkastettiin tuomarien toimesta videolta.

– Lopputulos ratkaisee. Meillä oli paikkoja kääntää ottelu meille. Ratkaisuhetkillä jäi voittojuoksu lyömättä. Ensi lauantaina laitetaan sarja tasoihin, KPL:n ykköspalkittu Teemu Nurmio kommentoi.

– Ensimmäinen jakso ei ollut kovinkaan hyvää. Tiukkaa pelaamista. Toisella jaksolla hyvä lyönti Puhtimäeltä takaa läpi ja sitten meiltä kuromista kiinni. Noustiin hienosti ja päästiin sellaiseen tilanteeseen, että taistellaan voitosta. Viimeinen napsu jäi puuttumaan. Vastustaja oli tuon verran parempi, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen mietti.

Avaujaksolla joukkueet rakensivat tilanteita tasatahtiin, mutta kotiuttaminen oli vaikeaa. Juha Korhonen sivalsi KPL:n 1–0-johtoon heti avausvuorossa. JoMan Aleksi Rautiainen tälläsi toisen tasoittavalla jakson tasoihin 1–1.

Neljännen tasoittavalla KPL kesti JoMan palottoman ajon ja tauolle lähdettiin 1–1 tuloksella.

Toisella jaksolla tahti muuttui. Ensin Janne Kivipelto kiskasi ensimmäisen tasoittavalla pallon takaa keskeltä läpi. Pallo pysähtyi takakentälle tuotuihin mainoksiin ja tuloksena vain yksi juoksu. Tasoittavalla Juha Puhtimäen täydellinen kumura pomppi mainosten yli ja meni läpi maratonportista. Tilanne vaihtui 1–4:een.

– Oli kuulemma keskellä viivaa. Niitä lyöntejä, jotka osuu pari kertaa elämässä. Tosi tärkeä läpäri, saatiin peliä auki. Tilannetta tehtiin hyvin, me kotiuttajat oltiin aika ruosteessa, JoMan parhaana palkittu Puhtimäki kertoi.

Teemu Nurmio toi Koplan tasoihin


KPL tuli pikku hiljaa kuromaan JoMan johtoa kiinni. Neljännen tasoittavalla JoMa pääsi 4–6-tilanteessa ulkovuoroon, mutta Teemu Nurmion mainio kakkosluukkulyönti tasoitti jakson 6–6:een. Palottomasti voittoa lähtemään hakenut KPL joutui pettymään. Toni Laakson kotiutus käytiin katsomassa videolta ja Juha Korhosen kakkosrajaleikkuri tuomittiin kaksoisosumaksi. Korhonen itse kuumeni tilanteessa, sillä lyönti oli kentässä, eikä Korhosen mukaan se ollut kaksoisosuma. Toisella Korhonen iski kumuraa, mutta Jonne Kemppaisen upea syöksykoppi pelasti JoMan.

– Finaalien luonteeseen kuuluu, että eivät ole selviä nämä ottelut. Kaksi parasta joukkuetta ja vastustaja oli sitkeä. Pelasi hienosti ja oli äärimmäisen tasokas pesäpallo-ottelu. Hienoa mainosta lajille. Tuntuu, että oltiin ohjaksissa, olisi pitänyt jotenkin saada kaveri nitkautettua. Meidänkin joukkue on osoittanut uskomatonta sitkeyttä. Hieno asia, että pystyttiin tilannemäärässä jopa vähän edellä. Jäi vielä mukavasti työtä ensi viikkoon tehdä tarkennuksia. Yksi pykälä on siirretty nappulaa, JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen muistutti.

Sasu Toikka nostatti tunnelmaa vuoden 1976 hiustyylillä


Supervuorossa JoMa sai rakennettua tilanteen viime hetkillä. Juha Niemen maalyönti tuomittiin lopulta juoksuksi, kun tuomarit ottivat oman haaston käyttöön. Palo vaihtui juoksuksi ja KPL:n oli tehtävä vähintään yksi juoksu. KPL rakensi palottoman ajon, mutta kotiutukset eivät lopulta onnistuneet.

Videotarkastuksiin mentiin ottelussa kolme kertaa. Matti Iivarinen ei halunnut asiaa juurikaan kommentoida.

– Monisäikeinen juttu, hyvää ja huonoa.

Ottelusarja jatkuu viikon päästä lauantaina Joensuussa. Kouvolassa joukkueet kohtaavat sunnuntaina 16.9. kolmannessa ottelussa.

– Pelin henki muuttuu ensi viikolla. Tai mistä näistä tietää, eipä näissä hirveästi ole järkeä, Pennanen naurahti.

– Joensuun kenttä on erilainen kenttä. Haastava peli. Nuollaan haavat ja katseet eteenpäin. Sarja on pistetty käyntiin, kaikki on kuitenkin auki, Iivarinen käänsi katseita seuraavaan viikkoon.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page