top of page

Ennakko: Valentin Ikonen palaa kentälle ”täpinöissään”


KPL:n Halli-SM taival jatkuu lauantaina Imatran Aviasport Areenalla Kiteen Palloa vastaan klo 15.30. Molemmat joukkueet aloittivat alkusarjan tappiolla, joten ottelun voittaja on vahvoilla lohkon kakkossijaa ja mahdollista lopputurnauspaikkaa ajatellen. Valentin Ikonen palaa KPL:n kokoonpanoon, josta poissa on edelleen flunssainen Konsta Hyötyläinen. Ottelu on kuunneltavissa suorana lähetyksenä Koplaradiosta.

Valentin Ikonen ei ole vielä päässyt pelaamaan otteluakaan KPL:n uudella kaudella. Flunssasta toipunut Ikonen uhkuu pelihaluja ennen lauantaita.

– Yllättävän pitkäksi meni kuumeilu, mutta onneksi siitä on nyt toivuttu. Kova näyttämisen halu ja nälkä on heti. Kyllä tässä aika täpinöissään odottaa peliä, Ikonen kommentoi.

Ikonen pääsee ottelussa tutulle siepparin paikalle. Ykkösvahtina KPL:llä pelaa Valtteri Luoma ja lukkarina Janne Kivipelto. Ikonen luottaa etukentän yhteispeliin ja pitää sen onnistumista tärkeänä.

– Ulkopeliin toivon henkilökohtaisesti ehjää ja hyvää peliä, jossa pystyn tekemään paljon paloja. Sisäpelissä ne paikat pitää käyttää hyvin, mitä tulee. Meidän on tärkeä saada Kiteen nopeat jalat pois, jotta heidän kotiuttaminen vaikeutuu Imatran hitaalla kentällä entisestään, Ikonen jatkaa.

Valentin Ikonen palaa kokoonpanoon


KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen pitää ottelua tärkeänä harjoituksena pomputtomasta pelistä. Teemu Nurmio jatkaa numerolla kaksi ja Juho Hacklin on jokerina.

– Vastassa on hyvä ulkopelijoukkue. Jokeri-Hakille pyritään saamaan 3-tilanteita ja kokemuksia kotiuttamisesta. Joensuussa meidän kakkostilannevaihdot olivat surkeita (4/12 päävaihtajat) ja nyt lyöntien laatu on varmasti parempi. Myös kaaripeli oli Joensuussa heikkoa. Valmennus on pitänyt hyvää kaaripeliä itsestään selvyytenä ja panostus ollut siihen pientä. Valmennuksellinen oppi oli tästä: ”Älä oleta, älä oikaise!” Pitkänen sanailee.

Vastustaja Kiteen Pallo sai tälle kaudelle uusina miehinä Ville Kotron, Jouni Mäen ja Robert Tallbackan. Menopuolella olivat Jussi Hurskainen, Ville Hämäläinen ja Sami Joukainen. Pelinjohtajaksi KiPa värväsi Jukka Latvalan. Joukkueen Halli-SM-avaus ei sujunut kovin mairittelevasti, sillä joukkue lahjoitti JoMalle peräti neljä harhaheittojuoksua ja kolme vapaataivalta.

– Omassa ulkopelissä panostetaan vaihtotilanteisiin. Ykköstilanne parani jo Joensuuhun ja nyt odotan samaa kakkostilanteelta. Ikonen on selvinnyt sitkeästä flunssasta ja avaa nyt hallikauden siepparina. Toikka pelaa vaihtotilanteet linjassa ja Lammila jatkaa puluna Pulun (Hyötyläisen) paikalla, Pitkänen kertoo KPL:n ulkopelistä.

KPL:n kokoonpano (muutokset mahdollisia) 1. Tommi Mäentausta 2K 2. Teemu Nurmio 3K 3. Toni Laakso 3P 4. Sasu Toikka 2P 5. Anssi Lammila 3V 6. Matti Latvala 2V 7. Janne Kivipelto L 8. Valentin Ikonen S 9. Valtteri Luoma 1V 10. Juha Korhonen 11. Matti Saukko 12. Juho Hacklin

Konsta Hyötyläinen on huilivuorossa, ei ole täydessä pelikunnossa flunssan takia. Iiro Nokkala on armeijassa ja Joona Mäkelä sekä Jesse Eskelinen ovat topilaita. Valtteri Hämäläinen, Eero Kuitunen ja Antti Tuhkanen pelaavat aamulla Kiteetä vastaan A:n pelissä.

Comments


bottom of page