top of page

Ennakko: Sotkamon Jymy saapuu Kouvolaan – Korhoset kisaavat lyöjäkuninkuudesta


Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy Su 22.7. klo 17.00 KSS Energia Areena, Kouvola

Sunnuntaina kouvolalaista pesiskansaa hellitään oikein kunnolla, kun Sotkamon Jymy saapuu vieraaksi KSS Energia Areenalle kello 17:00 alkavaan otteluun. Joukkueet kohtasivat toukokuun lopussa Jymyn kotikentällä Hiukassa, josta KPL haki komean vierasvoiton lukemin 1 – 2k (5-6,7-6,1-1,2-3). Jymy on tällä hetkellä runkosarjan kolmantena ja KPL pitää kärkipaikkaa.

Otteluennakossa ääneen pääsee keskiviikkona 34 vuotta täyttänyt KPL-kapteeni Anssi Lammila.

”Sotkamossa käytiin alkukesästä pelaamassa oikein juoksuiloittelupeli. Rutistettiin kuitenkin voitto sieltä, mikä tietenkin aina maistuu. Vastaan tulee joukkue, jossa on paljon kokemusta ja toisaalta monta nuorta pelaajaa. Loukkaantumiset on ilmeisesti vaivannut porukkaa pitkin kesää ja varmaan siksi kokoonpano on elänyt aika paljon.”

Sunnuntaina KSS Energia Areenalla voi jälleen olla tungosta, kun kestomenestyjä Sotkamon Jymy saapuu vieraaksi


Jymyn loukkaantumislista on tosiaan huomattava: päävaihtajat Antti Hartikainen ja Antti Korhonen ovat olleet poissa viime otteluista, kuten on myös nopeakinttuinen kolmoskoppari Niilo Piiponniemi. Ei pidä myöskään väheksyä myöskään Piiponniemen kopparipari Jussi Korhosen puuttumista takakentältä, vaikka sisäpeliroolia Jussilla ei Jymyssä juuri olekaan. On sanomattakin selvää, että koppareiden muuttuminen varamiehiin heikentää Jymyn takakenttää. Esimerkiksi Kankaanpään Maila tykitti hurjat 16 juoksua Jymyn ulkokentästä keskiviikkona – suuren osan juoksuista juurikin koppareiden avustuksella. Loukkaantumisia paikkaamassa on ollut Jymyn omista junioreista tai kakkosjoukkueesta Riku Niemi, Antti Kiiskinen, Janne Hyvönen, Valtteri Piirainen ja Oskari Lukkari.

KPL kaatoi Sotkamon Jymyn kahdesti KSS Energia Areenalla kaudella 2017


Loukkaantumisia tai ei; ”Sotkamon Jymy ei olisi Sotkamon Jymy, jos se ei olisi Sotkamon Jymy”, kuten järkeili Jymyn ex-pelinjohtaja Mikko “Doksa” Korhonen kolme vuotta takaperin viitaten Jymyn kykyyn olla aina vaarallinen. Kainuun ylpeys nimittäin näytti voimaansa Vimpelissä heinäkuun alussa, kun se haki puhtaan 0-2 -vierasvoiton mestarisuosikki Vedosta. Mikään muu joukkue ei ole voittanut Saarikentällä edes jaksoa tällä kaudella.

Anssi Lammila on tälläkin kaudella ollut tehokkain 1-2-välin vaihtaja


KPL pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Oulussa koettu yllätystappio herätteli miehistön siihen, että Superpesiksessä ei saa mitään ilmaiseksi ja tekemisen on oltava terävää jatkuvasti. Haminan Palloilijat joutui ”sijaiskärsijäksi”, kun KPL antoi voimannäytteen takomalla tiistaina taululle 32 juoksua. HP jäi hyvästä lyöntikelistä huolimatta 10:een kolmostilanteeseen, kun myös ulkopeli löysi taas uomansa. KPL pääsee sunnuntain peliin normaalilla kokoonpanollaan.

Tommi Mäentausta jakaa etenijätilaston kärkipaikan Vedon Mikko Kanalan kanssa 51 tuodulla juoksullaan


”Runkosarja lähestyy loppuaan, mutta kyllä me edelleen mennään peli kerrallaan eteenpäin. Ei auta miettiä liian kauas, monta kovaa peliä on vielä runkosarjassakin jäljellä”, tuumaa Lammila kysyttäessä lähestyvistä pudotuspeleistä.

Ratkaisevatko jokerilyöjät ottelun?

Ottelun taistelupari on selvä: Korhonen vs Korhonen. KPL:n Juha Korhonen johtaa lyöjätilastoa ennätyslukemillaan 3+97 (aiempi ennätys 9+82) ja Jymy-ikoni Roope Korhonen on yhden juoksun päässä tilastoin 4+95. Roope voitti viime kauden lyöjäkuninkuuden kaikkien aikojen ennätyslukemilla 3+126. Tällä kaudella Roopen kanssa kotiutusvastuuta on jakanut Imatralta saapunut Lauri Rönkkö. Viime kaudella Roopelle tilastoitiin 7 kotiutusyritystä ottelua kohden, kun tämän kauden lukema on 6,59. Todellisuudessa Rönkkö on kuitenkin syönyt enemmän numerolla lyövien pelaajien kotiutuspaikkoja kuin jokerikollegansa. Esimerkiksi supertähti Toni Kohosen sisäpelirooli on tällä kaudella ollut melko pieni. ”Kode” on kuitenkin saanut isompaa roolia loukkaantumisten myötä.

Juha Korhonen intoutui villiin tuuletuksiin ratkaistuaan KPL-KiPa -ottelun supervuoroparissa


Loppusarjat lähestyvät

Tulevalla viikolla KPL pelaa vierasottelut Joensuussa, Kankaanpäässä ja Imatralla. Sen jälkeen alkaa ylempi jatkosarja, jossa sijoille 1-3 sijoittuneet aloittavat pelit kotonaan keskiviikkona 1. elokuuta. Tiedotamme tarkasta otteluohjelmasta heti kun mahdollista.

Alustavaan ohjelmaan voi tutustua Superpesiksen verkkosivuilta: [tästä linkistä]

Otteluohjelma on ollut etenkin satunnaisseuraajille vaikea hahmottaa. Kaksi viime kautta voimassa ollut jako ylempään ja alempaan loppusarjaan otettiin kokeiluun, jotta kaikille joukkueille riittäisi merkityksellisiä pelejä kauden loppuun saakka, ja että viimeiset vastustajat olisivat niitä, joiden kanssa kisataan samoista runkosarjasijoituksista. Loppusarjojen otteluohjelma määräytyy sarjasijoitusten mukaan, joista voidaan pelata aina runkosarjan viimeiseen peliin saakka. Tämä tekee pitkämatkalaisille ja yritysryhmille pelireissujen suunnittelun haastavaksi. Ensi kaudeksi siirrytäänkin jälleen paikallislohkojakoon.

Lammila tarjoaa pelaajan näkökulman sarjajärjestelmään.

”Mun mielestä tämä (nykyinen) sarjajärjestelmä on hyvä. Pelejä kaikille sama määrä ja samoja joukkueita vastaan. Paikallispeleissä tai -lohkoissa samoista sijoista pelaavat joukkueet pelaavat eri joukkueita vastaan pelejä mikä on minun mielestäni väärin.”

Paikallislohkoihin siirtyminen tarkoittaisi todennäköisesti lisää paikalliskamppailuja KPL:n ja HP:n välille. Kuvassa lyövälle Sasu Toikalle se varmasti sopisi!


Loppusarjojen aika on kuitenkin myöhemmin. Sunnuntaina nautitaan heinäkuun helteistä ja huippuottelusta KPL – Sotkamon Jymy.

Otteluisäntänä sunnuntaina toimii sotkamolaisilla juurilla varustettu kouvolalainen perheyritys Kaslink. Yrityksen Isännyysottelun kunniaksi Kaslink tarjoaa Tahto -proteiinijuomia koko katsomolle sekä pelaajille. Juoma on laktoositon, terveellinen välipala aktiiviseen päivään. Voit hakea tämän herkullisen viilennyksen Tahto-tytöiltä ovilta. Pelin aikana löydät tytöt fanishopin luota.

Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä sanailee Valtteri Luoma.


Comments


bottom of page