top of page

Ennakko: Perjantai-ilta kuluu Jyväskylän Hippoksella

KPL:n viikko alkoi hienolla kolmen pisteen voitolla Alajärven Ankkureista. Seuraavan haasteen heittää viime syksyn puolivälierävastus Jyväskylän Kiri. Hippoksen isännät viilettävät neljän ottelun pisteputkessa, jolle sinipaitaiset metsästävät jatkoa taistelussaan minipudotuspeleihin.

KPL:n vieraspelit ovat viime aikoina kulkeneet vaihtelevasti. Hyvinkään Tahko kaatui kahden pisteen arvoisesti Pihkalassa, mutta viikko sitten Koskenkorvalla omat virheet maksoivat kaikki kolme pistettä pudotuspelien kotiedusta KPL:n, Tahkon ja Oulun Lipon kanssa taistelevan KoU:n hyväksi. KPL:n tiistainen koitos Varkauden Kämärillä toimi tärkeän voiton lisäksi myös hyvänä harjoituksena perjantain ottelua varten. Kämärin tapaan myös Hippoksen hiekkatekonurmialusta on hidas ja pehmeä, joten pomppua ei päästä laajemmin viljelemään. Pelinjohtaja Eero Pitkänen sai hyvää dataa siitä, miten esimerkiksi tiistainen kahden kärjen lyöntijärjestys *klikkaa* toimii.

Matti Saukko alleviivasi samaa: “Varkaudessa saatiin hyvä harjoitus pomputtomaan peliin ja pystyttiin laadukkailla kovilla lyönneillä tekemään tilannetta, joten Jyväskylässä koitetaan jatkaa tätä samaa.

Tiistaina vaihdeltiin pompun sijaan vaakamailalyönneillä


KPL:ltä hyvässä iskussa ovat viime aikoina olleet lukkari Jesse Eskelinen, Juho Hacklin ja Joni Rytkönen. Myös etukentän suorittaminen on ollut laadukasta, joka lupaa hyvää perjantaille. Viime syksynä Kiri vaihteli etenkin kotikentällään paljon lyhyillä lyönneillä. Nyt kolmio Eskelinen-Valentin Ikonen-Sasu Toikka on toiminut loistavasti.

“Vaihtotilannepelaaminen ulkopelissä on parantunut ja olemme saaneet vastustajien tilannemäärää pienemmäksi. Tämä antaa meille mahdollisuuden taistella joka pelissä voitosta”, tuumasi Saukko.

Saukko pelaa kaikissa ulkopelitilanteissa (0-1-2-3) isoa tonttia


Kirin kausi alkoi todella tuskaisesti ja pelinjohtajaksi tälle kaudelle saapunut Petri Kaijansinkko luovuttikin laikat kesken kauden Juhani Lehtimäelle ja Paavo Hämäläiselle. Kokoonpano pysyi melko samana kauden jälkeen, mutta Jaakko Heikkisen lopettaminen repi ison loven polttolinjaan. Hannu Kiukkonenkin ripusti piikkarit naulaan, mutta hänen paluustaan Kiri-paitaan siirtorajan alla on ollut huhuja ilmassa. Viimeisimpänä Kirin riveihin liittyi Sotkamosta vuokrasopimuksella tullut linjapelaaja Antti Kiiskinen. Joukkue pelaa pitkälti yhden kärjen taktiikalla ja kotiutuspaikkoja käyttää Jukka Latvala. Toisena kotiuttamaan tulee Lievestuoreelta kesken kauden värvätty Olli Kiiveri. Viime aikoina Kiri on lyönyt KPL:n tapaan paljon läpilyöntejä, joten KPL:n ulkokenttä saa olla tarkkana Hippoksen kaukalomaisesta rakenteesta huolimatta.

Viime vuoden puolivälierissä nähtiin lämminhenkistä taistelua Kirin ja KPL:n välillä


“Nollatilanne meidän pitää saada purettua. Siitä se on pitkälti kiinni, kun kaukalossa pelataan ja ei ole pomppua käytössä. Nollan purkaminen tulee molemmilla joukkueilla olemaan isossa roolissa”, päätti Saukko.

Ottelu on kuunneltavissa Koplaradion kautta osoitteessa www.bambuser.com/channel/Koplaradio

Seuraava kotiottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy Sunnuntaina 24.7. kello 17:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Comments


bottom of page