top of page

Ennakko: Nouseeko lämpö perjantai-illassa?

KPL:llä on edessään todella todella merkityksellinen viikonloppu. Perjantaina KPL isännöi Oulun Lippoa ja sunnuntaina pyörähdetään Hyvinkäällä Tahkon vieraana. Viikonlopusta erityisen tärkeän tekee se, että molemmat kiistakumppanit kisaavat KPL:n ja Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa runkosarjan kotiedusta. Jokaisen saadun lisäksi jokainen vastustajalta pois saatu piste voi nousta arvoon arvaamattomaan, kun runkosarjan päätyttyä pisteitä ynnäillään yhteen.

Perjantaina maksetaan kalavelat Oulun Lipolle, joka kaatoi KPL:n toukokuussa kotonaan Raksilassa

Perjantaina maksetaan kalavelat Oulun Lipolle, joka kaatoi KPL:n toukokuussa kotonaan Raksilassa


Sarjanousija Oulun Lippo voitti viime kesänä Ykköspesiksen näytöstyyliin ja on tällä kaudella osoittanut kuuluvansa Superpesiksen kärkikahinoihin. Sotkamolaistaustaiset Saku Hakkarainen ja Jere Vikström vastaavat etenimisestä ja kokenut Ville-Pekka Jokinen pomputtaa tilannetta. Veljekset Matti ja Antti Korhonen auttavat Marko Pelkosta kotiuttamisessa. Lukkarin tontilla häärii hidasta pelityyliä suosiva Hannu Huuskonen. Tarkimpaan seurantaan kannattaa kuitenkin ottaa oululaisten vaihtopenkki. Santeri Haipus, Sami Parttimaa ja Joni Meriläinen pitävät huolen, ettei kotipesän tienoilla tule hiljaista hetkeä.

Sateisen alkukesän jälkeen heinäkuun kelit ovat suosineet pesiksen ystäviä Kouvolassa


Lippo on voittanut 23:sta ottelustaan 11, mutta silti se on KPL:n (14 voittoa, 9 tappiota) edellä sarjassa, sillä se on napannut peräti 10 puhdasta kolmen pisteen voittoa. Kolmen pisteen voitot ovat tasapisteissä ensimmäinen merkitsevä tilasto runkosarjan loppusijoituksia määrittäessä. Viime kaudella Jyväskylän Kiri nappasi kotiedun juurikin kolmen pisteen voittojen turvin tasapisteissä olleelta Koplalta. Lippo on voittanut vierasotteluistaan neljä kappaletta 11 ottelusta. KPL:n saldo kotona on yhdeksän voittoa 11 ottelusta. Sunnuntaina niukkaakin niukempaan tappioon päättynyt Jymy-ottelu oli kauden ensimmäinen pisteettömäksi jäänyt kotiottelu. Loistavaa kautta pelaava Teemu Nurmio on ollut erittäin tyytyväinen joukkueen sisäpeliin erityisesti kotona: “Olemme pärjänneet kotikentällämme hyvin, koska ollemme tehneet paljon tilanteita ja lyöjäpuolen ukot on lyöneet ‘kupukkata välikköön.’ Lippoa vastaan tärkeää on jatkaa siitä mitä koko kauden ollaan kotona esitetty. Jos läpilyöntihommia ei anneta,  ollaan saletissa (voitossa).”

Nurmio on jo tässä vaiheessa kautta rikkonut aiemman tuotujen ennätyksensä, 22. Tämän kauden lukema on nyt 29


“Alkukausi meni tosi hyvin. Muutama peli meni välissä vähän nihkeämmin, mutta viimeisin Sotkamo-peli meni taas hyvin. Kentällemeno on parantunut viime vuodesta ja 0-2-tilanteen täytöt ovat sujuneet hyvin. Tuotujakin on tullut ihan ok (29). A-pojissa vaihtohommat ovat helpottuneet, kun pomput ovat onnistuneet. Hommat vähän vaikeutuu tosin nyt, kun koulu alkaa maanantaina”, tuumaili maanantaina Tampereen poliisiammattikorkeakoulussa aloittava Nurmio omasta kaudestaan. Teemu on pelannut A-junioreissa numerolla kaksi ja pelinjohtaja Eero Pitkänen onkin välillä laittanut yllätysmerkkiä päälle 0-2:ssa Nurmion lyöntivuorolla. Nurmio ja jokerikolleega Joni Rytkönen ovat olleet tärkeässä asemassa pesien saamisessa palottomasti täyteen ennen Matti Latvalaa, Sasu Toikkaa ja Ossi Meriläistä. “Lämpöisellä kelillä tulee varmasti paljon takatilanteita ja sen myötä tiukkoja pesäkilpoja kotipesään“, päättää Nurmio.

KPL:n ykköspalkittu Matti Latvala tuuletteli sunnuntain ottelussa läpilyöntinsä jälkeen kakkosella saakka


Ottelutapahtuman erikoisuudet 1) Perjantain otteluun alle 16-vuotiailla on jälleen ilmainen sisäänpääsy. Sama ikäryhmä pääsee myös viikon päästä perjantaina (5.8.) pelattavaan Vimpeli-otteluun ilmaiseksi, mikäli 2000 katsojan raja menee rikki Lippoa vastaan. 2) Tapahtumaa varten avataan betonikatsomon ylätasanteelle toinen terassi, joka tarjoaa virvokkeita varjossa viihtyville. 3) Stefan Sburatura on VMP-terassilla ennakoimassa illan ottelua kello 17:40. 4) Aiemmin koripallokentällä sijainnut pomppulinna löytyy nykyään VMP-terassin takaa, jotta aikuiset voivat myös seurata peliä.

Tervetuloa viihtymään!

kuvat: Jukka Rasimus & Teemu Parta

Comments


bottom of page