top of page

Ennakko: Kuuden vuoden kirous päätökseen

Vimpelin Veto–Kouvolan Pallonlyöjät Ti 14.6. klo 18.00, Saarikenttä, Vimpeli

Suorana Koplaradiosta

Voittamattomana alkukauden pelannut sarjakärki Vimpelin Veto saa tiistaina Saarikentälle vieraaksi sarjakolmosena majailevan KPL:n. Edellisen kerran KPL on lähtenyt Saarikentältä voittajana kaudella 2010.

Molemmat joukkueet ovat vahvassa vireessä. Vimpelin Veto on takonut juoksuja alkukaudesta hurjaan tahtiin. Kymmenessä ottelussa Veto on lyönyt 129 juoksua.

Anssi Lammila on pelannut vahvasti

Anssi Lammila on pelannut vahvasti


Viimeisimmät 3 peliä:

Vimpelin Veto on napannut kahdeksan pistettä. Vedon jalkoihin ovat jääneet Oulun Lippo, Hyvinkään Tahko ja Pattijoen Urheilijat.

Myös KPL on saalistanut kahdeksan pistettä kolmesta edellisestä ottelusta. KPL on ollut kotiotteluissa vahva, sillä KPL on voittanut kaikki kuusi otteluaan.

Kauden kohtaamiset:

Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella.

Kotijoukkue:

Vimpelin Veto on ollut odotetun vahva alkukaudesta. Voitosta voittoon edennyt Veto on esittänyt varsinkin kotiotteluissa hurjaa sisäpeliä. Veto on tehnyt kotikentällään kuudessa ottelussa peräti 92 juoksua.

Vedon ykköskärki Teemu Isoketo–Mikko Kanala–Sami Haapakoski ovat tehneet tilannetta yli 70%:n tehoilla. Jokeripaidassa edelliset ottelut pelannut Henri Puputti on kotiuttanut tällä kaudella 5+30=35, Janne Mäkelä 3+24=27 ja KPL:stä takaisin kotiin palannut Matias Rinta-aho 4+20=24 kertaa. Etenijätilastossa kärkikolmikko vaanii KPL:n Tommi Mäentaustaa.

Ulkopelissä Vedon koppariparina ovat viime peleissä pelanneet Mikko Haukkala ja Teemu Isoketo. Etukentällä Rinta-aho ja Tuomo Lönnmark ovat pitäneet yhdessä lukkari Janne Heimosen kanssa vastustajat tiukoilla, eivätkä polttolinjan dynamot Kanala, Haapakoski ja Severi Lassila anna helppoja vaihtoja. Veto on vaihdellut kolmosvahtina Jere Saukkoa, Arttu Ruuskaa ja Isoketoa.

Jesse Eskelinen on pelannut lukkarina hyvin

Jesse Eskelinen on pelannut lukkarina hyvin


Vierasjoukkue:

KPL lähtee Vetoa vastaan ilman muuta haastajana. Veto on yksi KPL:n päävastustajista, mikäli KPL mielii mitalipeleihin. Saarikenttä ei ole ollut KPL:lle viime vuosina mikään nautinnollinen paikka pelata. Edellinen KPL:n voitto Saarikentältä on kaudelta 2010. Edellinen jaksovoitto on kaudelta 2014.

KPL on palannut Toni Laakson ikävän loukkaantumisen jälkeen voittoputkeen. Sisäpelissä Tommi Mäentausta pelaa elämänsä kevättä. Etenijätilaston ykköspaikka (23 tuotua) ei ole sattumaa, kun vaihtopelaajat Anssi Lammila, Juho Hacklin ja Matti Latvala ovat onnistuneet kiitettävästi. Kotiuttajista Ossi Meriläinen löysi parin vaisumman ottelun jälkeen tehot Kankaanpään Mailaa vastaan. Meriläinen onnistui viidesti.

Jesse Eskelinen on siivittänyt lukkaripelillään KPL:n ulkopelin hyvään uomaan. Pelinjohtaja Eero Pitkänen oli tyytyväinen joukkueen ulkopeliin perjantaina ja Saarikentällä KPL:n ulkopeli joutuu todelliseen testiin.

Otteluparin kuumin pelaaja:

ViVen Matias Rinta-aho on lyönyt kolmessa edellisessä ottelussa 2+9 juoksua. KPL:n Anssi Lammila on onnistunut ykköstilanteen vaihdossa sarjassa parhaiten, hulppeat 54 kertaa.

Tilastohuippu:

Vedon Henri Puputti lähestyy 300 lyödyn rajaa. Multipelaaja Puputti on lyönyt urallaan 64 kunnaria ja mies kärkkyy myös kaikkien aikojen kunnaritilaston ykköspaikkaa. Nykypelaajista ainoastaan Tahkon Juha Korhonen on edellä 68 kunnarilla, joka on myös kaikkien aikojen kunnarilyöjä Kari Kuusiniemen lukema.

Sarjan kärkikamppailu suorana Koplaradiosta! Tästä kuuntelemaan.

Comments


bottom of page