top of page

Ennakko: KPL isännöi Alajärven Ankkureita Varkaudessa

Monien muiden Superpesis-joukkueiden tapaan myös KPL vie yhden kotiottelunsa paikkakunnalle, jossa Superpesis ei kuulu arkeen. Puurtilan Kisa-Poikien kotikenttänä toimiva uusittu Kämärin hiekkatekonurmi toimii näyttämönä tiistaina 19. heinäkuuta, kun Kouvolan Pallonlyöjät kohtaa Alajärven Ankkurit. Joukkueet kohtasivat alkukaudesta Alajärvellä, josta Kopla kävi hakemassa arvokkaan kolmen pisteen voiton -> *lue raportti klikkaamalla* . Ennakkoon pelaajanäkökulmaa tuo Konsta Hyötyläinen.

Konsta Hyötyläinen (vas) ja Anssi Lammila (oik) ovat saaneet tuuletella viime aikoina runsaasti


Juhanustauon jälkeen KPL pelasi hyvän jakson, jonka aikana se vahvisti sijoitustaan pudotuspelien kotiedusta kamppailevassa ylemmässä keskikastissa. Perjantaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana keskittyminen kuitenkin herpaantui ja kotijoukkue kuittasi kaikki kolme sarjapistettä omakseen. Pienimuotoinen otteluruuhka on nyt takana päin ja joukkue on saanut harjoitella muutaman päivän niitä asioita, joihin pelinjohtaja Eero Pitkänen haluaa tarkennusta. Kämärin kentällä yhtenä haasteena tulee olemaan uusittu hiekkatekonurmi, josta pomppu ei oikein ota noustakseen. Kauden mittaan hyvä pomppupeli on pitänyt tilannemäärät suurena, mutta nyt pitäisi löytää muita ratkaisuja. Ottelu onkin hyvää harjoituksia syksyn pelejä varten, sillä kelien kylmetessä joudutaan myös etsimään vaihtoehtoja pomputtelulle.

“Olemme parantaneet peliä viime kierrosten aikana koko ajan, ja varsinkin ulkopeli on noussut uudelle tasolle. Ulkona on hyvä vauhti ja (Jesse) Eskelinen käyttää sitä hienosti hyödykseen. Nyt olemme päässeet vetämään hieman happea ja harjoittelemaan tiettyjä kuvioita, joka näkyy varmasti tiistain pelissä”, kertasi Juvalta kotoisin oleva Hyötyläinen viitaten joukkueen kovaan tempoon ulkopelissä. Kovalla tempolla vastustajan etenijät eivät saa hetkenkään lepoa pesien vaihtamisen välillä ja pelinjohtajien on vaikeampi viestiä merkkinsä ajoissa kaikille pelaajille.

Numerolla neljä pelaava Matti Latvala on hoitanut sekä vaihto- että kotiutustehtävät tällä kaudella yli 70 % varmuudella


KPL pääsee tällä tietoa otteluun ilman poissaoloja. Flunssan selättänyt Joni Rytkönen pokkasi viime ottelussa parhaan pelaajan palkinnon hyvillä otteillaan jokeripaidassa. Rytkösen taitaville vaihtolyönneille on varmasti käyttöä myös tiistain ottelussa. KPL:n suurimmat kehityskohteet löytynevät kotiuttamisesta. Perjantaina Koskenkorvalla KPL:n kotiutukset onnistuivat vain 3/13 ja välipäivinä lyöjäpuolen miehet ovatkin tarkentaneet lyöntiratkaisujaan. Kämärin kentällä kakkospuolelta löytyy hyvin tilaa läpilyönneille, kun taas kolmosraja ja -luukku tulevat olemaan yleisöä suojaan turvaverkon turvaverkon varmistamia.

Viime kauden lyöjäkuningas Ossi Meriläinen on iskenyt tällä kaudella etenijän kotiin 49 kertaa


Viime kauden alla viimeiseksi povattu Alajärvi yllätti sijoittumalla runkosarjassa kuudenneksi, mutta tällä kaudella peli on ollut sekaisin ja sarjasijoitus onkin viimeinen, kun runkosarjan viimeinen kolmannes alkaa. Yhdistävä tekijä KPL:n ja Ankkureiden välillä on se, että molempien lukkareiden – Alajärven Janne Kivipellon ja KPL:n Toni Laakson – kaudet päätyivät jo toukokuussa akillesjänteiden katkeamisiin. Alajärven lukkarina on toiminut aina siviiliasioiltaan ehtiessään ex-KPL Riku Rantanen tai joukkueen oma kasvatti Joni Matintupa. Ulkopelipaletti on kuitenkin melko sekaisin, sillä lauantain ottelussa sarjan vähiten kunnareita lyönyt Jyväskylän Kiri iski pallon kahdesti maisemiin ja kuittasi kaikki kolme sarjapistettä putoamiskarsintojen kannalta merkityksellisessä ottelussa. Alajärvi on päästänyt sarjassa eniten juoksuja (202).

“Ulkopelissä heillä on ollut vaikeaa, joten sinne täytyy saada laadukkailla lyönneillä painetta ja tulosta. Sisäpelissä he pelaavat pääosin vain yhdellä keulalla, joten numeroihin 1-3 pitää päästä kiinni,” pohti Hyötyläinen. Esimerkiksi Hyvinkään Tahkoa vastaan KPL sai iskettyä kiinni nopeisiin kärkimiehiin ja tuloksen voi tarkastaa sarjataulukosta.

Ulkopelissä Hyötyläisen paikka löytyy kolmosvahdin tontilta


Sisäpelissä Ankkurit on todella vaarallinen. Ykköset hihassa pelaava Petrus Puputti on sarjan aktiivisin kentällemenijä (101/151). Ankkureilla on koko kauden ollut vaikeuksia löytää pysyvää ratkaisua numerolle kaksi ja palottomat ajot ovat jääneet vähiin. Vaihtotilanteissa etenkin Kari Kellokoski, Aki Orava ja Tuomas Tallbacka muodostavat kovan läpilyöntiuhan. Kotiutuspuolella alkukaudella ruosteessa ollut Sami Mikkolanaho on kelien lämmetessä löytänyt viime kauden virettään ja Tallbacka soittelee kakkosviulua. Oravan pelatessa yleensä joko ykkösenä tai kakkosena hänen lyöntivoimansa on jäänyt käyttämättä kotiutustilanteissa ja Sasu Iivarisen heikon kauden myötä Ankkureilla ei ole hyvällä prosentilla onnistuvaa numerokotiuttajaa.

“Ankkureilla on nuori ja taisteleva nippu. Kausi on mennyt heidän kannalta alakanttiin, joten he pääsevät altavastaajina haastamaan meitä. Veikkaan, että Ankkurit tulee peliin ennakkoluulottomasti ja saattavat pelata jopa hieman riskillä niin sisällä kuin ulkona. Veikkaan että hakevat ottelun alussa vapauttavaa läpäriä jostain,” ennakoi Hyötyläinen.

Myös Mangusti on suuntaamassa mukaan Savoon!


“Varkaus ja Kämärin kenttä ovat hyvin tuttuja junnuajoiltani, joten mukavaa tehdä paluu vanhalle kotikentälle! C-pojissa pelasin tosiaan yhden kauden PKP:ssä (Puurtilan Kisa-Pojat). Kausi meni tuloksellisesti ihan mallikkaasti – olimme valtakunnallisen nuorisoleirin kilpasarjan seitsemänsiä ja voitimme Itä-Suomen aluesarjan. Päällimäisenä jäi kuitenkin mieleen PKP:n seuraväki ja valmentajamme Harri Räisänen. Todella lupsakkaa ja ystävällistä porukkaa, aivan kuten savolaisista voipi olettaa. Vahva usko on, että savolaiset tulee sankoin joukoin lehtereille!”, päättää ‘Pulu’ juttutuokiomme.

Ottelun lähettäminen Koplaradiosta ei ole vielä varmaa, mutta säämiehet lupaavat tiistaille auringonpaistetta ja mahtavaa pesistä, joten kannattaa hypätä mukaan halvalle fanimatkalle! Lisätietoja löytää klikkaamalla -> Fanimatka Varkauteen <-


Comments


bottom of page