top of page

Ennakko: Kotikenttäetu on pidettävä

Kouvolan Pallonlyöjät–Vimpelin Veto LA 27.8. klo 16.00, KSS Energia Areena, Kouvola

Liput: Aikuiset 17€, opiskelijat/eläkeläiset 12€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi!

2_valiera

Vimpelin Veto otti ensimmäisestä välierästä torstaina selvän voiton 2–0 (4–1, 10–3) lukemin. KPL:llä on hyvä kasvojen pesun paikka lauantaina kotikentällä. Ottelu alkaa jo kello 16.00!

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkäsen mukaan KPL hyötyy kotikentästä.

– Kaikki joukkueet pelaavat kotona paremmin, siinä ei ole sen ihmeellisempää. Huomenna tasataan voitot 1–1:een ja sitten lähdetään ottamaan sitä ryöstöä. Yksi kerta pitää ryöstää vieraista, jos aiotaan jatkoon mennä, Pitkänen kertoo.

Vimpelissä KPL jäi tilanteiden teossa Vedon varjoon. Pomppupelin mukaantulo on Pitkäsen mukaan isoin yksittäinen muutos.

– Pomppuja nähdään enemmän kuin Vimpelissä. Me lyödään enemmän pomppua ja uskoisin Vimpelinkin niin tekevän. Toivon, että ollaan aggressiivisempia ja tiukempia tietyissä tilanteissa. Sitä kautta saadaan räpylään pitävyyttä ja sisäpeliin tehoa, Pitkänen miettii.

KPL:llä on lauantaina hyvä mahdollisuus tasoittaa sarja

KPL:llä on lauantaina hyvä mahdollisuus tasoittaa sarja


KPL pelaa välierissä viiden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Pitkänen oli viuhkassa kaudella 2009, kun KPL pelasi välieriä.

– On tää hienoa, siitä ei mihinkään pääse. Aiomme nauttia koko rahan edestä. Etuoikeutettuja ollaan, kun neljä joukkuetta on enää jäljellä. Kausi jatkuu syyskuun puoleen väliin joka tapauksessa. Se on tosi hieno homma.

Meriläisen "laku" on laulanut kiitettävästi

Meriläisen “laku” on laulanut pudotuspeleissä kiitettävästi jo 19 kertaa


Pitkäsen mukaan KPL ei lähde suuremmin tekemään muutoksia lauantain otteluun. Ennemminkin KPL palaa vanhaan. Torstaina Vedon kärkikolmikko Teemu Isoketo-Sami Haapakoski-Mikko Kanala pelasivat 100 % peliä, eikä KPL pystynyt pitämään takatilannetta riittävän varmana. KPL onnistui kohtalaisesti tilanteen teossa ja pudotuspelien lyöjätilastoa johtavan Ossi Meriläisen kotiutukset olivat oivia esimerkkejä siitä, että tulivoimaa KPL:ltä kyllä tarvittaessa löytyy. Ulkopeliin KPL:n on löydettävä hyvä vire takaisin.

– Oli tilanteita, missä ei pysytty suunnitelmassa ja niitä meidän pitää vielä tarkentaa, että olemme lauantaina vahvempia, mies päättää.

Pudotuspelien tilastokärjet:

Tommi Mäentausta (KPL) 11 tuotua, Teemu Isoketo (ViVe) 17 tuotua Juho Hacklin (KPL) 36 kärkilyöntiä, Mikko Kanala (ViVe) 31 kärkilyöntiä Ossi Meriläinen (KPL) 0+19 lyötyä, Janne Mäkelä ja Henri Puputti (ViVe) 1+9 lyötyä

Opmerkingen


bottom of page