top of page

Ennakko: Juhlaottelussa isoja pisteitä

Kouvolan Pallonlyöjät – Hyvinkään Tahko Pe 17.6. klo 18, KSS Energia Areena, Kouvola

Perjantaina juhlitaan Kouvolan Pallonlyöjien 85-vuotista taivalta ja taistellaan Etelä-Suomen herruudesta Hyvinkään Tahkon kanssa. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin. Tahko neljäntenä, KPL viidentenä.

  1. Juhlat alkavat jo kello 15 > LUE LISÄÄ

  2. Kouvolan Pallonlyöjät 85 vuotta > LUE KPL:n historiasta

Joukkueet eivät ole vielä tällä kaudella ehtineet kohtaamaan runkosarjassa. Kevään harjoituspeleissä Tahko oli KPL:ää parempi molemmissa otteluissa. Huomioitavaa noissa otteluissa oli Tahkon nousut vaikeasta tappioasemasta.

Valentin Ikoselle vastaan tutut kundit

Valentin Ikoselle vastaan tutut kundit


KPL kävi tiistaina uintireissulla Vimpelissä. Piikkareita on saatu kuivatella pari päivää ja nyt on taas aika kaivaa uusi terävyys otteisiin. KPL on ollut kotikentällä vahva, sillä KSS Energia Areenalta KPL on poistunut tällä kaudella vain voittajana. Vierasjoukkue Tahko on jäänyt vierasotteluissaan ilman yhtään pistettä vain kerran tällä kaudella.

Hyvinkään Tahko on yksi Superpesiskauden positiivista yllättäjistä. Melko monena vuotena Tahkon peli on ollut alkukaudesta hukassa. Nyt joukkue on saanut hyvän alun ja varsinkin Pihkalan avaralla kotikentällä Tahko on ollut lyönnissä. Keskiviikkona Tahko haki voiton Oulun Lippo Pesiksestä supervuoroparin jälkeen.

Sisäpelissä KPL on pyrkinyt käyttämään Toni Laakson poissaolosta huolimatta kahta kärkeä. Joni Rytkönen on saanut itseluottamusta lyönteihinsä ja mies onkin kakkoskärjen tärkeä ykköstilanteen vaihtaja. Ossi Meriläinen on KPL:n tehokkain kotiuttaja. Ossin mailasta on lähtenyt jo 30 kotiutusta.

Tommi Mäentausta on pelannut vahvasti


Tahkon sisäpeli nojaa tiukkaan ykköskärkeen ja erittäin kovassa vireessä olevaan Juha Puhtimäkeen. Puhtimäki johtaa sarjan kärkilyöntitilastoa 88 kärkilyönnillä. Roni Wahl pelasi KPL:ssä kauden 2013. Wahl on noussut Tahkon ykköskärkeen ja monipuolisesti vasemmalta lyövä Wahl on onnistunut roolissaan hyvin. Kotiutusosastolta löytyy kolme kovaa tykkiä. Teemu Nikkanen, Juha Korhonen ja Ville Kero.  Kaikki heistä ovat vasemmalta lyöviä.

Molemmat joukkueet ovat päästäneet 11 ottelussa 98 juoksua. KPL on pelannut pääasiassa kelvollista ulkopeliä, mutta edelleen vastustajien kotiutuspaikat pitäisi saada pienemmiksi. Sasu Toikka oli tiistaina poissa, mutta pelannee perjantaina tutulla ykkösvahdin tontilla.

Hyvinkääläisten ulkopeli on vaihdellut KPL:n tavoin. Etukentällä Iiro Kuosa on mies, jolle ei kannata antaa armopaloja. Kuosa käräyttää väistämättä.

Tilastohuippu:

Tahkon Juha Korhonen on lyönyt urallaan peräti 68 kunnaria. Hän on kaikkien aikojen kunnaritilastossa Kari Kuusiniemen kanssa tasalukemissa.

Anssi Lammila ja Juha Puhtimäki olivat viime kaudella Superpesiksen tehokkaimmat vaihtolyöjät ykkös-kakkosvälillä. Myös tällä kaudella kaksikko on painanut vaihtoja tehokkaasti.

Otteluisäntä:

KSS Energia / Caverion

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page