top of page

Ennakko: Hurjaa taistelua pisteistä

Kouvolan Pallonlyöjät – Hyvinkään Tahko Ke 13.7. klo 18.00, KSS Energia Areena, Kouvola

Keskiviikkona pelataan jälleen tärkeistä pisteistä, kun KPL saa paikallispelikierroksella vastaansa Hyvinkään Tahkon. Viimeksi KPL on pelannut KSS Energia Areenalla 21. kesäkuuta.

Sasu Toikka ratkaisi sunnuntain trillerin

Sasu Toikka ratkaisi sunnuntain trillerin


Joukkueet kohtasivat toisensa sunnuntaina, jolloin KPL nappasi arvokkaan 1–2 voiton kotiutuslyöntikisan jälkeen. KPL:n sankarina hääri kuusi juoksua lyönyt Ossi Meriläinen.

Keskiviikkona joukkueet kohtaavat jo kolmannen kerran tämän kauden aikana. Kotivoitto antaa vielä odottaa itseään, mutta KPL:llä on hyvä sauma napata kotivoitto myös Tahkosta. Hyvinkääläiset ovat ainoana joukkueena onnistuneet voittamaan KPL:n kotiyleisön edessä.

KPL on pelannut viime aikoina pirteästi. Joukkueen ykköskärki on ollut hurjassa vireessä, eikä kotikentän ominaisuudet ainakaan vaikeuta tilanteiden rakentelua pompulla. Tahkolla on menossa hieman nihkeämpi vaihe, vaikka pisteitä joukkue onkin napsinut tasaisesti.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta viisi ja kuusi. Tahko on edellä kahden pisteen turvin. Runkosarjaa on jäljellä 10 kierrosta, joten jokainen piste on kullanarvoinen taistelussa kotikenttäedusta. Tällä hetkellä sarjanelosena on Oulun Lippo Pesis, joka on yhden ottelun enemmän pelanneena KPL:ää neljän pisteen karkumatkalla.

Nurmio on lyönyt Tahkon lähipäivinä jo kahdesti

Nurmio on lyönyt Tahkon lähipäivinä jo kahdesti


Sunnuntaina Tahkon ykköskärki hyytyi toisella jaksolla, mutta silti se onnistui Teemu Nikkasen läpilyönnin ansiosta nappaamaan jaksovoiton. Tahkon sisäpelimiehitys on kärjestä terävä, mutta pelinjohtaja Sami Sirviöllä on paljon miettimistä, miten peluuttaa joukkuetta numerosta viisi eteenpäin. Sunnuntaina peräpää joutui nostamaan vain pystykoppia. Tahkon kotiuttajajokeri Ville Kero on kuumassa vireessä.

KSS Energia Areenan kenttä ei mahdollista samanlaista uhkaa läpilyönneille kuin Pihkalan avara stadion. KPL on saanut tiivistettyä ulkokenttää ja kovat voittavat suoritukset ovat tulleet peliin mukaan. Jesse Eskelinen onnistui sunnuntaina hienosti sotkemaan Tahkon kotiutusyrityksiä. KPL:n kannalta olennaista on saada Tahkon ykköskärkeä kuriin, jotta kovat pommittajat Juha Korhonen ja Kero eivät pääse palottomiin tilanteisiin. Tahkon koppari Teemu Nikkanen pelasi sunnuntaina hienon ottelun myös ulkokentällä polttamalla etenijöitä aivan kotipesän kynnyksellä.

Seuraa heitä:

Jokeritykit Ossi Meriläinen ja Ville Kero. Molemmat kotiuttajajokerit olivat hirmuiskussa sunnuntaina. Kumpi saa paikan ratkaista tämän ottelun? Sunnuntain ottelussa pelipalloja vaihdettiin toisella jaksolla tiuhaan. Pysyvätkö pallot nyt kunnossa?

Muuta:

Otteluisäntänä Suomen positiviisin faniryhmä MustaKeltaiset ry. MuKe lahjoittaa ennen ottelua merkittävän summan KPL:n junioritoiminnan tukemiseksi.

Pub Old Tomin jälkipeleissä Tommi Mäentausta ja Toni Laakso.

Comments


bottom of page