top of page

Eero Pitkänen jatkaa KPL:n pelinjohtajana myös kaudella 2017

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtajana nyt 11. kauttaan toimiva Eero Pitkänen jatkaa viuhkan varressa myös kaudella 2017.

Pitkäsen alaisuudessa KPL on voittanut yhden SM-hopean kaudella 2009. Pelinjohtajana Pitkänen on saavuttanut SM-pronssia Puijon Pesiksessä kaudella 2006. Superpesiksen kokeneempiin pelinjohtajiin kuuluva Pitkänen on valittu kahdesti Itä–Lännen pelinjohtajaksi.

– 2011 istuttiin Vahteron koulun pukuhuoneessa, jossa Janne Partanen ja Jyrki Hyttinen pyysivät mukaan junioreiden valmennuspäälliköksi. Puhuimme silloin, että viisi vuotta on sellainen aika, että voimme saada jotakin aikaan. Tänä aikana olen suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja nyt tuohon saadaan vielä yksi lisävuosi. 2015 palasin pelinjohtajaksi ja silloin oli paikka ryhtyä päätoimiseksi. Iso kiitos myös työnantajalle Kouvolan kaupungille, että ovat antaneet tämän mahdollisuuden, Pitkänen kiittelee.

Eko pitää huolen kentällä että oikeus toteutuu tasapuolisesti.

Eko pitää huolen kentällä että oikeus toteutuu tasapuolisesti.


Mitalipeleihin valmistautuva KPL on Pitkäsen nykyisen pestin aikana saavuttanut runkosarjassa viidennen ja neljännen sijan.

– Iso kiitos kuuluu Hylkilän Mikolle, joka aloitti syksyllä 2011 joukkueen nuorennusleikkauksen. Sitä polkua on nyt tässä kuljettu ja paljon on tehty pohjia tähän joukkueeseen, Pitkänen muistuttaa.

Pitkänen kiittelee joukkueen työnteon kulttuuria, jossa myös huumorille on ollut tilaa.

– Homma on toiminut hienosti niin pelaajien kuin myös muun staffin kanssa. Uskomattoman hienoa apua olen saanut monissa asioissa, mies jatkaa.

KPL asetti tälle kaudelle tavoitteeksi mitalin. Joukkueen nykyrungosta suurimmalla osalla on sopimukset myös kaudesta 2017. Pitkäsen mukaan se helpottaa pelinjohtajan tehtävää, mutta samaan hengenvetoon mies toteaa, että yhdenkin pelaajan vaihtuvuus tekee joukkueesta uuden.

– Viime talvena uudistettiin harjoittelua ja tuotiin uusia juttuja mukaan. Varmasti ensi talveksikin siinä riittää mietittävää, Pitkänen pohtii.

DSC_5115

KPL:n toiminnanjohtaja Jari Vesasen mukaan Pitkäsen kanssa päästiin lopulta varsin helposti yhteisymmärrykseen jatkosta.

– Ekon johdolla on tehty loistavaa työtä talven aikana nuorten pelaajien kehittämisessä kohti kovempia taistoja. Kesän aikana joukkueen peli on parantunut selkeästi syksyä kohden mentäessä. Tämän ansiosta olemme nyt mitalipeleissä, mitä moni epäili Toni Laakson loukkaannuttua toukokuun lopulla.

Kauden 2017 osalta joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa. Uusi joukkue julkistetaan syyskuussa kauden päättymisen jälkeen.

– Muutama tärkeä sopimus vielä puuttuu. Eko saa komentoonsa ensi kaudellakin potentiaalisen  mitaliporukan, päättää Vesanen.

Comments


bottom of page