top of page

Arttu Ruuska pukee KPL-paidan päällensä innoissaan


Arttu Ruuska (22) siirtyy Kankaanpään Mailasta Kouvolan Pallonlyöjiin kahden vuoden sopimuksella. Ruuska on Halsuan Toivon kasvatti, joka on pelannut Superpesistä myös Vimpelin Vedossa. Ruuska on urallaan voittanut kaksi SM-kultaa, yhden SM-hopean ja yhden SM-pronssin.

– Heti neuvottelujen alussa sain sellaisen kuvan, että olen haluttu mies. Kouvolan Pallonlyöjissä on buumi päällä ja itselleni oli päällimmäisenä siirrossa pelillinen puoli. Halusin päästä mukaan kärkiseuraan ja pelaamaan kovia pelejä, Ruuska pohtii siirron syitä.

– Ennen kaikkea monipuolinen pelimies on kyseessä. Pesäpallossa tarvittavat ominaisuudet on hyvällä tasolla, monipuolisuus on selkeä vahvuus. Väkevä pelaaja ikäisekseen, toivottavasti Koplassa ottaa seuraavat stepit, KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura kertoo.

Ruuska pelasi ensimmäisen Superpesis-ottelunsa 17-vuotiaana kaudella 2015. Kaksi viimeisintä kautta Ruuska edusti Kankaanpään Mailaa. Juuri päättyneellä kaudella Ruuska löi 1+16 juoksua ja toi 16 juoksua. Kärkilyöntejä Ruuska löi 103.

– Kuusi kautta olen pelannut Superia. Jokainen kausi on ollut erilainen ja olen päässyt kokemaan monenlaisia juttuja nuoresta iästä huolimatta. Monipuolisuus on tuonut minut Superiin. Sisäpelissä juoksunopeus on ollut valttikortti, pystyn etenemään ja vaihtamaan, Ruuska kertoo.

Arttu Ruuska teki kahden vuoden sopimuksen KPL:n kanssa


Ruuskan sopimuksen myötä KPL:n runko alkaa hahmottua tulevia kausia varten. Jo aiemmin KPL:n kanssa jatkosopimukset kauteen 2022 ovat tehneet Matti Latvala, Tommi Mäentausta ja Juho Hacklin.

– Joukkue on tosi laadukas, potentiaalia on pelata mestaruudesta vuodesta toiseen. Peli-ilon ja pelirohkeuden on aistinut KPL:n joukkueesta parin viime kauden aikana. Se jatkuu varmasti tulevina vuosina, Ruuska uskoo.

KPL:n tulevaisuuden rakentaminen on Sburaturan mukaan hyvässä mallissa. KPL tiedottaa lisää joukkueen rakentumisesta lähiaikoina.

– Vaihtuvuutta on tulossa ja oman rungon osalta jatkajat ratkeavat nopealla aikataululla. Muutama asia on vielä epävarma, mutta yleisilme on sellainen että ollaan hyvässä asemassa, Sburatura kertoo.

Comments


bottom of page