top of page

Antti Hartikainen kiinni kärkilyöntitilaston voitossa – KPL jälleen runkosarjan yleisömagneetti


Antti Hartikaisen pomppu nousee


Antti Hartikainen on ennen runkosarjan päätöskierrosta kiinni kärkilyöntitilaston voitossa. Hartikainen on lyönyt 209 kärkilyöntiä ja johtaa tilastoa kahdella kärkilyönnillä ennen Vimpelin Vedon Sami Haapakoskea. Hartikainen on kahdesti ollut kärkilyöntitilaston kakkonen, kausina 2010 ja 2011. Kaudella 2013 Hartikainen jakoi kakkossijan Juha Korhosen kanssa. Hartikaisen oma henkilökohtainen kärkilyöntiennätys oli ennen tätä kautta 189 kärkilyöntiä kaudelta 2013.

Hartikaisella on mahdollisuus tehdä myös seurahistoriaa, sillä KPL:n pelaaja ei ole koskaan voittanut kärkilyöntitilastoa. Viime kaudella Anssi Lammila oli kärkilyöntitilaston neljäs 203 kärkilyönnillä.

Hartikainen on kärkilyöntiprosenteissa selkeä ykkönen yli 10 ottelua pelanneiden tilastossa. Hartikaisen koko kauden prosentti 82,60 on kautta aikojen tilastossa kuudenneksi korkein prosentti.

Etenijätilastossa Tommi Mäentausta on kolmantena 57 tuodulla juoksulla. Etenijätilaston voittoon on menossa Jymyn Joni Rytkönen (69 tuotua), kakkosena on Jymyn Niilo Piiponniemi (58 tuotua).

Kärkipelaaja Tommi Mäentausta voi nousta etenijätilaston kakkoseksi


Lyöjätilaston kärjessä kumauttelee Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää 7+114=121 lyötyä. Vainionpää on voittanut lyöjäkuninkuuden jo kolmesti. Lyöjätilaston kakkosena on Tahkon Juha Korhonen 7+102=109 ja kolmantena Jymyn Roope Korhonen 6+102=108.

KPL:n paras kotiuttaja on Matti Latvala 2+60=62 (lyöjätilaston 10.) ja toisena uransa suurimman lyötyjen määrän tililleen kirjauttava Juho Hacklin 4+54=58.

Yleisömäärissä KPL on noussut loistavan loppukauden ansiosta kärkipaikalle. KPL:n otteluissa on käynyt 26 790 katsojaa, 1914 katsojan keskiarvolla. Sotkamon Jymyn kotiotteluiden keskiarvo on 1904 katsojaa. Kolmantena on Vimpelin Veto 1734 katsojalla.

Runkosarjan päätöskierroksella riittää panoksia

Runkosarjan päätöskierroksella on paljon panosta. Ainoastaan kolme joukkuetta ovat varmistaneet sijoituksensa. Vimpelin Veto voittaa runkosarjan ja Sotkamon Jymy on toinen. Alajärven Ankkurit on runkosarjan viimeinen ja joutuu karsintaotteluihin.

KPL on kolmantena ja varmistaa yhdellä pisteellä kolmossijan ennen Joensuun Mailan. Hyvinkään Tahko on viidentenä 46 pisteellä, Seinäjoen JymyJussit kuudentena 44 pisteellä ja Pattijoen Urheilijat seitsemäntenä 42 pisteellä. Pudotuspelien viimeisestä paikasta kisaavat Kiteen Pallo ja Imatran Pallo-Veikot, jotka ovat tasapisteissä 35 pisteellä. Kankaanpään Mailalla on myös mahdollisuus nousta kahdeksanneksi, sillä se on kerännyt 33 pistettä.

Sarjan tyvipäässä Koskenkorvan Urheilijat ja Kempeleen Kiri ratkovat viimeisen karsijan paikan keskinäisessä ottelussa. Kempeleellä on 26 pistettä, Koskenkorvalla 24 pistettä. Koskenkorva tarvitsee täydet pisteet ohittaakseen KeKin. Siilinjärven Pesis on 22 pisteellä varma karsija, mutta voi nousta sijalle 12.

KPL:n puolivälierävastus löytyy kolmikosta Tahko, JymyJussit tai PattU. Puolivälierät alkavat perjantaina 16.8. klo 17.30 KSS Energia Areenalla.

Runkosarjan päätöskierros ja sarjataulukko:

Joensuun Maila–Siilinjärven Pesis Kankaanpään Maila–Vimpelin Veto Kouvolan Pallonlyöjät–Imatran Pallo-Veikot Pattijoen Urheilijat–Seinäjoen JymyJussit Koskenkorvan Urheilijat–Kempeleen Kiri Kiteen Pallo–Hyvinkään Tahko Sotkamon Jymy–Alajärven Ankkurit

Tasapisteissä sijoituksen ratkaisee ensin voitot ja sitten kolmen pisteen voitot.

* Koskenkorvan Urheilijat on tasapisteissä aina heikommin sijoittunut (edustuskelvottoman pelaajan käytön vuoksi)

Comentarios


bottom of page