top of page

A-poikien SM-kulta yhden voiton päässä!

649-päinen väkijoukko oli Kiteen Rantakentällä todistamassa Kiteen ja KPL:n A-poikien välistä ensimmäistä finaaliottelua. Aurinkoisessa kelissä pelattu tiukka ottelu meni KPL:n nimiin lukemin 0 – 2 (1-2, 3-6). KPL:n parhaana palkittiin Jesse Eskelinen.

Kitee aloitti ensimmäisen jakson juoksutehtailun, kun Antti-Jussi Toropaisen lyönti kotiutti Hannes Pekkisen kahden palon ajolähdössä. Sen jälkeen molempien sisäpeli oli varsin tukkoista ja pari seuraavaa vuoroa mentiin kokonaan ilman kolmostilanteita. Juoksuja nähtiin lisää vasta kolmannen tasoittavalla, kun harhaheitto auttoi Valtteri Luoman ja Joona Mäkelän takapesille, josta ensin Teemu Nurmio iski Luoman kotiin ja sen jälkeen Jesse Eskelinen Mäkelän. Kitee tuli neljännen aloittavalle takaa-ajoasemista ja pääsi aloittamaan kärjestään, mutta KPL:n ulkokenttä on terästä. Kuudesta lyöjästä kolme paloa taululle ja jaksovoitto vieraille.

Jesse Eskelinen oli jälleen hyvässä vireessä


Toinen jakso alkoi KPL:n sisävuorolla ja synkissä merkeissä. Numerolla kaksi lyövän Nurmion lyöntivuoro tuotti kaksi paloa taululle. Peräpää teki kuitenkiin todella arvokkaan juoksun: Seiskana pelannut Valtteri Hämäläinen kärjeksi, Jani Pursiainen vaihtoi miehen kakkoselle ja Luoma hoiti “Hämpän” aina kolmosen kautta kotiin erillisillä lyönneillä. Kitee iski kuitenkin pelin tasoihin, kun Jarkko Matikka vaihtoi ensin Oskari Purmosen kolmoselle ja otti sieltä vielä pojan kotiin asti kakkosjatkelyönnillään. Seuraava juoksu näki päivänvalon, kun Kitee tarjoili taas harhaheitolla takatilanteen, josta Valentin Ikonen löi Mäkelän kotiin keskikumurallaan. Joni Matikainen kuittasi heti seuraavalla Kiteen sisävuorolla jälleen pelin tasoihin välilyönnillään. Kitee sai vielä pesät täyteen jatkotilanteesta, mutta yhden palon ajolähtöä edeltänyt ajolähtö lässähti Eskelisen taktiseen väärään.

Ikonen on tehnyt hyvää tulosta A-poikien pääkotiuttajana


Kitee jatkoi KPL:n sisäpelin avustamista, kun KPL:n kolmas juoksu syntyi takapesätkin täyttäneellä harhaheitolla. Kotiin ehti Jesse Eskelinen. Harhan jäljiltä kolmoselle jääneen Iiro Nokkalan tyylitteli kotiin Valtteri Luoman välilyönnillä syntynyt päivän toinen kotiutus. Jatkotilanteessa Sami Saarisen kotiutusyritys jäi kopiksi ja KPL lähti ilman jokereita toiselle lyöntikierrokselle, mutta lisäpisteitä ei syntynyt. Kitee ei tällä kertaa onnistunut kuittaamaan KPL:n juoksuja, mutta kavensi kuitenkin 3-4:ään Toropaisen jatkelyönnin kotiuttaessa Samu-Kalle Varosen kahden palon tilanteessa. KPL:n viimeinen sisävuoro naulasi pelin. Konsta Hyötyläisen lyöntivuoro toi kaksi juoksua, joista toinen – milläpä muullakaan – harhaheitolla. “Pulun” viimeisellä lyönnillä ajolähtöön lyömä säilytysnäpy laittoi painetta ulkokentälle. Helppo palo kotipesään muuttui kahdeksi juoksuksi, kun heitto meni ohi lukkarin aina katsomoiden taakse. Viimeisellä sisävuorollaan Kitee sai vielä kolme kotiutuspaikkaa pääkotiuttajilleen, mutta KPL:n ulkokenttä teki merkatuista yrityksistä palot ja KPL kuittasi ensimmäisen kiinnityksen.

Ensimmäinen finaali päättyi tuuletuksiin!


Kultamitalit ovat jaossa ensimmäistä kertaa perjantaina: Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90 Perjantaina 16.9. kello 16:30 KSS Energia Areena, Kouvola

Liput 8e, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

コメント


bottom of page